Ga naar hoofdinhoud
zorg-tholen-beterbekend-01

Zorg & gezondheid

Zorgen voor gezondheid

Met een groot aantal zorgvoorzieningen, altijd een apotheekhoudende huisarts in de buurt en goede ziekenhuizen dichtbij is de zorg goed geregeld op Tholen. Spoedeisende hulp is altijd bereikbaar via de huisartsenpost in Bergen op Zoom, dat geeft een veilig gevoel. Hier is ook het dichtsbijzijnde ziekenhuis gevestigd, Bravis, met eveneens een locatie in Roosendaal. Inwoners van Tholen maken daarnaast ook gebruik van de ziekenhuizen in Goes en Dirksland. In Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland en Tholen-stad zijn tandartspraktijken te vinden en biedt het eiland een divers aanbod aan gezondheidsverzorgers, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, geestelijke gezondheidsverzorgers, pedicures en podologen.

Zorginstellingen
De twee grootste zorginstellingen, SVRZ en Schutse Zorg Tholen bieden letterlijke zorg in de buurt en zorg aan huis. Zij hebben in vrijwel alle kernen eigen centra. Ook Allévo biedt zorg thuis.

Zorg voor gehandicapten
Sjaloom Zorg biedt mensen met een beperking zorg, ondersteuning en advies. Ze helpen cliënten zo zelfstandig mogelijk te leven. Thuis of in een van haar woonvoorzieningen in Tholen-stad en Sint-Annaland.

Zorgen voor elkaar
In Sint-Annaland is Zorgcoöperatie Anna Zorgt actief, een unieke vrijwilligersorganisatie in Zeeland, die inwoners van Sint-Annaland helpt en ondersteunt. In navolging van dit bijzondere initiatief zijn ook in andere kernen soortgelijke zorginitiatieven opgezet die draaiend worden gehouden door inwoners. Zo helpen mensen elkaar. Het netwerk van AED apparatuur en de EHBO verenigingen in de diverse kernen ondersteunen dit.

Kijk ook eens op:

SVRZ
Schutse Zorg Tholen
Allévo
Sjaloom Zorg
Zorgcoöperatie Anna Zorgt
Huisartsen
Patiëntenorganisaties
Tandzorg
Thuiszorg
Ziekenhuizen
Fysiotherapie

Of kijk hier voor een compleet overzicht van de gezondheidszorg op Tholen.

Back To Top