skip to Main Content

Ondernemen

Tholen telt meer dan 2.000 ondernemingen die samen goed zijn voor ruim 8.000 banen. De omvang van deze ondernemingen varieert van eenmanszaken tot bedrijven met ruim 200 medewerkers.

De Thoolse beroepsbevolking bestaat uit zo’n 11.000 personen. De agrarische sector was van oudsher de grootste en drukt nog steeds een flinke stempel op het Thoolse landschap. Echter de omvang van deze sector is vandaag de dag het kleinst als je dat vergelijk met sectoren als handel & horeca, industrie & nijverheid, dienstverlening, openbaar bestuur, onderwijs en zorg. Het onbenut arbeidspotentieel betreft 50.000 personen.

De variatie aan soorten ondernemingen is groot. Dat is tevens een kracht. Op diverse terreinen weten ondernemers elkaar te vinden op het gebied van samenwerking, mooie voorbeelden daarvan zijn de Kunststofkring en de Duurzaamheidskring. De gemeente Tholen ondersteunt en faciliteert deze ontwikkelingen.

Voor jou en onze veiligheid is het tijdelijk noodzakelijk om het toeristisch en recreatieve overnachten in Zeeland - en dus ook Tholen en Sint Philipsland - uit te stellen tot betere tijden. Het Coronavirus wordt op die manier wat beteugeld en een te grote druk op de Zeeuwse gezondheidszorg voorkomen, zeker nu er vakantieperioden voor de deur staan. Deze noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland is voor nu noodzakelijk. We hopen snel je weer te mogen uitnodigen. Voor vragen en antwoorden kijk op www.zeelandveilig.nl/veelgestelde-vragen#open-accordion-111

Ik begrijp het
X myStickymenu
Share This
Back To Top