Ga naar hoofdinhoud

Molen De Jager

Molen De Jager: een historische stellingmolen in Oud-Vossemeer

 

In Nederland vind je talloze historische molens die een belangrijke rol hebben gespeeld in de economische ontwikkeling van het land. Een van deze bijzondere molens is Molen De Jager in Oud-Vossemeer, een stellingmolen gebouwd in 1850.

De stellingmolen dankt zijn naam aan de wieken die voor de molenaar bereikbaar zijn via een stelling en heeft een “vlucht” van maar liefst 18,50 meter, wat betekent dat de wieken van de molen een lengte hebben van 18,50 meter. Het is een indrukwekkend gezicht om deze grote wieken in actie te zien terwijl ze de molen laten draaien.

Bezoek Molen De Jager

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Molen De Jager is het zien van de maalstenen en de manier waarop ze worden gebruikt om tarwe te malen. De molen is uitgerust met twee koppels maalstenen: een koppel blauwe stenen gemaakt van basaltlava uit de Duitse Eifel en een koppel kunststenen samengesteld uit verschillende soorten natuursteen. De blauwe steen wordt gebruikt om tarwe mee te malen, terwijl de kunststeen voornamelijk werd gebruikt voor het malen van veevoer.

Een bezoek aan Molen De Jager is een geweldige manier om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis en de traditionele manier van het malen van tarwe. Het is ook een geweldige kans om de prachtige omgeving van de molen te verkennen en te genieten van het landschap. Bezoekers kunnen de molen van binnen bekijken, een rondleiding krijgen (alleen op zaterdag) en meer te weten komen over de geschiedenis van deze bijzondere molen.

Adres: Hikseweg 12, 4698 PD Oud-Vossemeer
Website: www.molendejager.nl 
Openingstijden:

Woensdag 13.00 tot 17.00 uur
Donderdag 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Bekijk voor de actuele openingstijden de website.

Back To Top