skip to Main Content

Informatiepunten Tholen

Opening toeristische informatiepunten Tholen

Op dinsdag 4 juni is door wethouder Frank Hommel bij Bowling de Thoolse Brug één van de drie toeristische informatiepunten op Tholen officieel geopend. De andere twee locaties zijn te vinden in Sint-Annaland bij Chaletpark de Krabbenkreek/Brasserie de Deubraek en in Sint-Maartensdijk bij Wegwijs Lokaal. Bij deze punten kunnen bezoekers en inwoners informatie krijgen over bezienswaardigheden en activiteiten op Tholen.

Na het sluiten van het VVV-kantoor in Sint-Maartensdijk vorig jaar, heeft de gemeenteraad besloten in te zetten op het verstrekken van toeristische informatie door middel van digitale mogelijkheden en via gastheren. Vorig jaar is de training gastheerschap gestart en inmiddels hebben er twee volledige edities plaatsgevonden, waaraan 23 ondernemers deelnamen. Uit deze groep ondernemers zijn ook de toeristische informatiepunten voortgekomen.

Locaties toeristische informatiepunten
De informatiepunten bevinden zich dus bij een drietal recreatieondernemers die de training gastheerschap volgden. Zij zijn extra goed op de hoogte van wat Tholen te bieden heeft voor zowel bezoekers als inwoners en kunnen hierover enthousiast vertellen.  Zij bezochten namelijk tijdens de gastheertraining zelf ook de unieke plekjes van Tholen. Verder hanteren de drie informatiepunten ruime openingstijden, zijn goed toegankelijk voor bezoekers en ingericht met narrowcasting (presentatie op televisiescherm) of een touchscreen. Zo inspireren ze bezoekers om de bijzondere mogelijkheden van Tholen te ontdekken of activiteiten te ondernemen. Daarnaast staat er in de folderrekken ook nog allerlei informatie over bezienswaardigheden in Tholen en omgeving.
(De tekst gaat door onder de locaties)

Alle 23 deelnemers van de gastheertraining leerden elkaar de afgelopen maanden beter kennen waardoor nieuwe arrangementen zijn ontstaan en zij ook gasten naar elkaar zullen verwijzen.

Distributiepunt
De Thoolse Bowling is naast toeristisch informatiepunt ook distributiepunt van folders. Dit houdt in dat Thoolse recreatieondernemers hier hun eigen folders kunnen brengen en die van anderen kunnen halen die zij vervolgens weer aan hun gasten uitdelen. Door zo samen te werken zijn alle ondernemers zo goed mogelijk geïnformeerd over alles wat er op Tholen te beleven is. Het distributiepunt is een idee dat is voortgekomen uit de training gastheerschap.

Bekendheid toeristische informatiepunten
Naast vermelding op deze website worden de toeristische informatiepunten vermeld op de toeristische kaart. Daarnaast zijn er flyers en posters gemaakt om bekendheid te geven aan de informatiepunten.

Chaletparc Krabbenkreek
Nieuwlandseweg 2
4697 RK Sint-Annaland

Bowling De Thoolse Brug
Stevinweg 1A
4691 SM Tholen

Wegwijslokaal
Markt 1
4695 CE Sint-Maartensdijk

Museum de Meestoof
Bierensstraat 6
4697 GE Sint-Annaland

Grand café Met Shmaak
Voorstraat 41
4675 CA Sint Philipsland

Back To Top