Ga naar hoofdinhoud

Thoolse Streekproducten

Wegwijs Lokaal

Graag stellen we je voor aan: Roland van Tilborg van Wegwijs Lokaal in Sint-Maartensdijk

Wat verkoop je precies?
(Zeeuwse) streekproducten; van Groede tot Zierikzee en van Middelburg tot Tholen. Zowel food als non-food. Maar Wegwijs (en) Lokaal staat voor meer. Naast de streekproducten verkopen wij zo veel als mogelijk maatschappelijk verantwoorde, biologische, ambachtelijke producten zoals Eco schoonmaakmiddelen en voor de persoonlijke verzorging heerlijke Shampoo Bars (Zero-waste en zonder plastics). Voor een klein maar mooi assortiment diervoeding en -benodigdheden kun je ook terecht.

Wegwijs Lokaal is op diverse manieren uit te leggen. Wegwijs in het verstrekken van informatie naar inwoners, bezoekers en toeristen, zowel over Tholen als het Nationaal Park Oosterschelde en verdere omgeving. Maar ook maken we u graag wegwijs rondom lokale producten. Tevens wegwijs in adviezen, aandacht en bewustwording voor een (nog) duurzamer leven; voeding, natuur en zelfcompassie bijvoorbeeld. In eerste instantie op lokale schaal.

Wat is de ontstaansgeschiedenis is jouw bedrijf?
Eind 2016 is eigenaar Roland van Tilborg uitgevallen, eerder omgevallen, met een zware depressie en dito burn-out. zo’n twee jaar later, inmiddels 100% afgekeurd met een WIA-uitkering, kwam een mogelijkheid om in samenspraak met het UWV een klein bedrijf op te zetten. In samenwerking met de gemeente Tholen werd het een streekproducten winkel én een toeristisch informatiepunt in het voormalige VVV-kantoor in het oude gemeentehuis aan de Markt in Sint-Maartensdijk. Na ongeveer twee jaar kwam er een mogelijkheid om naar een groter pand te verhuizen. Meer oppervlakte met meer mogelijkheden. Sinds juli 2021 is het Wegwijs Lokaal te vinden op de huidige locatie. Tot op heden is dit nog steeds voor Roland zijn re-integratieplaats waar hij graag bezig is en diverse ‘passies’ bij elkaar komen. Door zijn ervaringen staat hij open voor mooie gesprekken en is er een mogelijkheid voor anderen om in alle rust en ruimte (weer) werkervaring op te doen.

Wat is er bij jou nog meer te beleven?
Sinds april 2023 heeft het museum ‘De Oranjekamer’ onderdak gevonden in ons Lokaal. In dit museum komt o.a. de geschiedenis van de Smalstad Sint-Maartensdijk aan bod zoals de geschiedenis rondom het Kasteel van Sint-Maartensdijk. Maar ook de band die ons Koningshuis heeft met onze stad. Tevens bieden wij de mogelijkheid om van een vers bakkie koffie, thee of andere verfrissing te genieten zowel in ons Lokaal als met geschikt weer op ons Onthaast-terras (met overkapping en indien nodig schaduw). Dat is na en/of tijdens een bezoekje aan de Oranjekamer een mooie combinatie.

Wanneer kunnen bezoekers bij je terecht?
Onze winkel heeft gedurende het jaar in periodes wisselde openingsdagen, kijk voor de actuele openingsdagen en tijden op onze website.

Hoe kunnen bezoekers met je in contact komen?
Wegwijs Lokaal
Kaaistraat 11
4695 CJ Sint-Maartensdijk
06-53898269 (van 9 tot 19 uur)
info@wegwijslokaal.nl

www.wegwijslokaal.nl

Back To Top