Ga naar hoofdinhoud

Thoolse Streekproducten

’t Kraampje Van Wisse

Graag stellen we je voor aan: Miranda Wisse van ’t Kraampje van Wisse bij Anna-Jacobapolder

Wat verkoop je precies?
Appels en peren uit eigen boomgaard. Groenten en fruit zoveel mogelijk van collega’s uit de buurt. Sap van Wisse van en met appels en peren uit eigen boomgaard. Fruit en Chocolade van Wisse, zuurtje van Wisse (huisgemaakte appelazijn) en Bubbels van Wisse (appelcider en perencider). Eieren van boer Mark (kippen van onze zoon), kaas en ijsjes, verse broodjes en lekkers voor bij de koffie. Dat alles aangevuld met Zeeuwse streekproducten, fruitproducten van collega fruittelers en souvenirs.

Wat is de ontstaansgeschiedenis van jouw bedrijf?
Het fruitteeltbedrijf bestaat al drie generaties. Sinds twee jaar is daar een boerderijwinkel bij. We zijn gestart na een hageljaar. Van het hagelfruit hebben we sap laten persen in eerste instantie niet met het idee dat te gaan verkopen, meer voor onszelf. Op vakantie in eigen land bij een collega fruitteler gezien hoe hij zijn producten verkocht in de boerderijwinkel met speeltuin en enthousiast geworden. Thuis gestart met 3 kuubkisten op zijn kop in de voortuin met sap en zomerappels. Gekeken of mensen het leuk vonden en dat was zo. Zo zijn we doorgegroeid naar een echte winkel.

Waar komt je koopwaar vandaan?
Eigen bedrijf, inkoop bij collega’s uit de regio en fruittelers van wat verder weg. Onze eigen merk producten maken we in samenwerking met collega’s die daar de juiste kennis en middelen voor hebben. Leuk om te weten is dat we ook sap, fruit en groenten leveren aan verschillende Thoolse horecazaken.

Wat is er nog meer te beleven op je erf?
Wij hebben achter de winkel een terras met kinderboerderij en speelgelegenheid. U bent welkom om bij ons gezellig wat te komen drinken. Ook geven we regelmatig excursies met de pluktrein door de boomgaard en organiseren we door het jaar heen verschillende activiteiten.

Wanneer kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 16 uur.

Hoe kunnen bezoekers met je in contact komen?
Kraampje van Wisse
Langeweg 55b
4675 RK Anna Jacobapolder
06-47693802
Kraampjevanwisse@gmail.com
www.kraampjevanwisse.nl

Back To Top