Ga naar hoofdinhoud

Thoolse Streekproducten

Huys van Roosevelt

Graag stellen we je voor aan: Bas Quist van het Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer 

Wat verkoop je precies?
Naast de vers bereide gerechten uit onze keuken hebben we zowel in het restaurant als voor consumptie thuis, een aantal heerlijke likeuren. Deze zijn zowel verkrijgbaar in grote flessen als in handige zakflacons. Franklin, mooie donkerbruine borrel met tijm, zoethout en salmiak (32%) en Eleanor, een goudgele borrel met anijs en honing (25%).

Wat is de ontstaansgeschiedenis van jouw bedrijf?
Huys van Roosevelt is sinds juli 2016 het epicentrum van de ‘Roots van the Roosevelts’, het sfeervolle dorpje Oud-Vossemeer. Dit is te danken aan het feit dat de voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote Eleanor Roosevelt, uit het dorp op Tholen –‘waar Zeeland Brabant kust’- afkomstig zijn. Zo’n 90% van de producten die Huys van Roosevelt verwerkt is afkomstig uit een straal van 10 kilometer rondom het dorp. Een rijke omgeving met zijn Oosterschelde, Zeeuwse klei en de Brabantse zandgrond ‘van de overkant’ (de andere zijde van de Schelde Rijnkanaal.

Waar komt je koopwaar vandaan?
Een lokaal likeurliefhebber en -producent heeft op verzoek van Huys van Roosevelt een tweetal heerlijke likeuren ontwikkeld, die zeer populair zijn als digestief (al dan niet met koffie) in het restaurant, maar zowel in kleine als grote flessen ook voor thuis-consumptie beschikbaar zijn. Ook leuk om als cadeau te geven.

Wat is er nog meer bij jou te beleven?
In het restaurant serveert Huys van Roosevelt ook het zeer populaire Rooseveltbier. Een zeer lekker blond bier dat van de tap verkrijgbaar is. Indien gewenst verzorgen wij ook interessante rondwandelingen door het dorp en brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum aan de andere zijde van de Raadhuisstraat. Ook is het mogelijk om zelfstandig een Roosevelt wandeling te maken in en rond het dorp.

Wanneer kunnen bezoekers bij jullie terecht?
We zijn alle dagen van de week geopend van 10 tot uiterlijk 23 uur.

Hoe kunnen bezoekers met je in contact komen?
Huys van Roosevelt
Raadhuisstraat 13
4698 AJ Oud-Vossemeer
06-57506815
info@huysvanroosevelt.nl
www.huysvanroosevelt.nl

Back To Top