Ga naar hoofdinhoud

Ga op zoek naar de parel van de beweging tijdens de parelroute in Sint Philipsland.

Parelroute “Beweging”

Sint Philipsland, Een dorp in beweging. Op de dijk zie je het water opkomen en terugtrekken, de wieken van de oude molen draaien rond en ooit reed hier een tram door het landschap. En dan is Sint Philipsland ook nog eens een sportdorp! Vandaar dat je tijdens de route zelf kunt sporten.

Dit dorp aan de rand van de Oosterschelde is vertrouwd met de constante beweging van eb en vloed. Je gaat ontdekken wat er nog meer in beweging is. Door de combinatie met de beweegroute kan je hier iets heel actiefs van maken.

 

Startlocatie: De Sjap (Voorstraat 40)
Lengte route: 3 kilometer

Hoe werkt de interactieve parelroute?

Open jouw parelroute in de ‘Parelroute Tholen’ app. (Voor Iphone – IOS in de App store. Voor oa Samsung – Android in de Google play store)

Op de meest mooie locatie wandelen in Zeeland? Tijdens het lopen van de interactieve Parelroute ontdek je meer over de omgeving. Beantwoord de parelroute vragen, doe de opdrachten en verzamel letters. Kun jij aan het einde van de parelroute een woord maken? Dan kun je met dit wachtwoord het allerlaatste filmpje openen. Ga met dit filmpje op je scherm naar de aangegeven locatie om jouw eigen parel van de beweging op te halen!

Beweegroute

Langs dezelfde route als de Parelroute staan panelen waarop voor iedere doelgroep oefeningen zijn vermeld. Voor kinderen zijn de oefeningen gericht op bewegend spelen, voor volwassenen is dit meer gericht op actieve beweging en uitdaging. Voor ouderen zijn de bewegingen gericht op in conditie blijven. Zoveel mogelijk wordt hierbij gebruik gemaakt van bestaande elementen in de omgeving, bijvoorbeeld een dijktrap of een bankje. Sportief, leuk & uitdagend!

Back To Top