Ga naar hoofdinhoud

Parelroutes Tholen

Parelroutes maken gebruik van de hele omgeving. Tijdens de interactieve wandeling gebruik je je ogen, oren, handen en voeten. Ga met het hele gezin op ontdekking. De elementen die je onderweg tegenkomt zijn onderdeel van de route. Maak opdrachten of ga op speurtocht.
Download de ‘Parelroutes Tholen’ app en onderweg kun je via je telefoon filmpjes bekijken.

Hoe werken de Parelroutes?

De route start op een aangewezen beginlocatie. Onderweg kan je filmpjes bekijken en vragen beantwoorden op je tablet of smartphone. Met het beantwoorden van deze vragen verzamel je letters. Aan het einde van de route vormen deze letters achter elkaar een woord. Dit woord is iets wat in de buitenruimte gezien kan worden (bijvoorbeeld een object of iets wat op een bord staat).

Vind alle parels in Tholen!

Door het wandelen van de Parelroutes ontdek je de mooiste verborgen schatten en verhalen van onze provincie. Bekijk hieronder welke parels van Tholen je kunt ontdekken.

Download de ‘Parelroutes Tholen’ app

De Parelroutes Tholen

Parelroute “Oorsprong” Scherpenisse
Parelroute “Verbinding” Tholen
Parelroute “Beweging” Sint-Philipsland

Parelroutes Tholen

Scherpenisse
Haal een gratis antwoordkaart op bij de Texaco (Spuidamstraat 5) in Scherpenisse

Een dorp waar het water een duidelijke rol heeft gespeeld in de oorsprong van de ligging van het dorp. Maar ook in de oorsprong van de natuurgebieden die er rondom zijn te vinden: De Pluimpot, Scherpenissepolder en natuurlijk de Oosterschelde. Het Kloveniersgilde vond ook zijn oorsprong in dit dorp om de vijand buiten het dorp te houden.


 Sint Philipsland
Haal een gratis antwoordkaart op bij de De Sjap (Voorstraat 40) in Sint Philipsland

Een dorp in beweging. Op de dijk zie je het water opkomen en terugtrekken, de wieken van de oude molen draaien rond en ooit reed hier een tram door het landschap. En dan is Sint Philipsland ook nog eens een sportdorp! Vandaar dat je tijdens de route zelf kunt sporten.


Tholen
Haal een gratis antwoordkaart op bij de De Koffiekan (Hoogstraat 5) of Hotel Juna (Kaaij 2) in Tholen

Een stad met het water verbonden. Kijk uit over de haven die door de mossel- en oestervangst en de pleziervaart groot werd. Zoek de sporen van de tramverbinding die hier ooit liep. Verbind de overblijfselen van deze vestingstad en ontdek haar rijkdom.

Back To Top