Ga naar hoofdinhoud

Ommetje Sint-Maartensdijk:

Oranjestad

Deze wandelpaden brengen je op “onbekende” plaatsen via leuke elementen en je maakt kennis met het landschap en de rijke cultuur(historie) van Sint-Maartensdijk. Deze korte themawandelingen (ommetjes) zijn in Sint-Maartensdijk bewegwijzerd door groene bordjes met gele richtingspijlen met icoontje van de haas.

 

Over dit ommetje Sint-Maartensdijk

Voor deze wandelroute (zwarte lijn op de onderstaande kaart) volg je onderweg de groene bordjes met de gele richtingspijlen met het icoontje van het wapen van Sint-Maartensdijk: de haas. De lengte is 5,7 km. Je kunt de route ook uitbreiden via de andere (knooppunt) nummers van het wandelnetwerk.

Sint-Maartensdijk ontleend zijn naam aan de heilige Martinus. De kerk is een laatgotische pseudobasiliek. Vermoedelijk is in de 14de eeuw begonnen met de bouw van de kerk. Karakteristiek voor de toren is de witte ‘lantaarn’, zo herbouwd na een blikseminslag in 1588. In een nis in de kerk is de in de Franse tijd zwaar beschadigde graftombe van Floris van Borsselen en zijn vrouw Oede van Bergen te vinden. Bijzonder in de kerk zijn de veertien gebeeldhouwde koppen op de steunbalken van de gewelven. Mogelijk stellen zij gravin Jacoba van Beieren en leden van haar hofhouding voor.

Deze wandelroute voert je over een overgebleven gedeelte van deze wallen, langs monumenten en andere bezienswaardigheden.

Startpunt: op de markt
Lengte: 5,7 km
Bewegwijzering: Groene bordjes met gele richtingspijlen met icoontje van de haas

Back To Top