skip to Main Content

Ga op zoek naar de bewegende parel tijdens de Parelroute.

Parelroute “Beweging”

Zeeland is als een grote oester met veel prachtige parels. Met de interactieve parelroutes ontdek je deze verborgen schatten. Soms zijn ze zo goed verborgen dat je ze alleen kunt vinden door goed te kijken, te luisteren en te doen. Ook hier ligt een parel verstopt. Volg de route met aanwijzingen ga mee op zoek naar de bewegende parel.

Startlocatie: Parkeerplaats Stationsstraat, 4675 Sint Philipsland
Lengte route: 3 kilometer

Hoe werkt de interactieve parelroute?

Open jouw parelroute in de Zeeland App. (Voor Iphone – IOS in de App store. Voor oa Samsung – Android in de Google play store) Download de route door rechtsboven op het pijltje te klikken en ga naar de startlocatie van de route (het rode bolletje).

Op de meest mooie locatie wandelen in Zeeland? Tijdens het lopen van de interactieve Parelroute ontdek je meer over de omgeving. Beantwoord de parelroute vragen, doe de opdrachten en verzamel letters. Kun jij aan het einde van de parelroute een woord maken? Dan kun je met dit wachtwoord het allerlaatste filmpje openen. Ga met dit filmpje op je scherm naar de aangegeven locatie om jouw eigen bewegende parel op te halen!

Het verhaal van Sint Philipsland

De Parelroute vertelt het verhaal van Sint Philipsland. Het thema is “Sint Philipsland in beweging”. De route wordt gelopen aan de hand van de VVV Zeeland app waarin filmpjes, teksten en beelden te zien zijn die het verhaal vertellen over de historie van Sint Philipsland. De recreant wordt uitgedaagd om verspreid over Zeeland op zoek te gaan naar parels. Zo kan de recreant zijn eigen sieraad bij elkaar verzamelen en de unieke plekjes in Zeeland leren kennen. De parelroute is zowel in het Nederlands als in het Duits beschikbaar.

Beweegroute

Langs dezelfde route als de Parelroute staan panelen waarop voor iedere doelgroep oefeningen zijn vermeld. Voor kinderen zijn de oefeningen gericht op bewegend spelen, voor volwassenen is dit meer gericht op actieve beweging en uitdaging. Voor ouderen zijn de bewegingen gericht op in conditie blijven. Zoveel mogelijk wordt hierbij gebruik gemaakt van bestaande elementen in de omgeving, bijvoorbeeld een dijktrap of een bankje. Sportief, leuk & uitdagend!

Back To Top