Ga naar hoofdinhoud

Aangenaam werk- & woonklimaat

Het moraal van mensen om te willen werken is een opvallende Thoolse kwaliteit. Dit Thoolse arbeidsethos staat hoog aangeschreven. Op Tholen en vooral ook daarbuiten. Tholenaren staan bekend om hun trouw en hart voor de zaak of organisatie. Thoolse werknemers zijn werkwillig en werken hard en netjes. Er is weinig verzuim, de mouwen worden opgestroopt, niet gezeurd maar gepoetst en vinden werken leuk. Een aantal kwaliteiten die Thoolse werkgevers toeschrijven aan hun werknemers. Zowel voor betaald als onbetaald werk.

De wil om te werken is een belangrijk onderdeel van het Thoolse DNA. Dat is gevormd door een lange geschiedenis van het veroveren van land op de zee, het vinden van manieren om te bestaan, het werken met zware zeeklei, het geïsoleerde leven door de eilandenstructuur en de eeuwige strijd tegen het water. Ook de calvinistische inslag van de bevolking roept op tot eerlijkheid, het helpen van naasten en het doen van goede werken. Dat alles bij elkaar vormt de Thoolse arbeidsethos. Een deugd waar mensen trots op waren én zijn.

Luctor et Emergo had op Tholen bedacht kunnen zijn. Want er is wat afgeworstelt in die afgelopen eeuwen. Daarom is werken op Tholen geen straf, maar een uitdaging

Arjan van Dijke, directeur DB KeukenGroep | Sint-Annaland

Mede door de korte lijntjes en proactieve houding van de gemeentelijke overheid heerst er op Tholen een aangenaam ondernemersklimaat. De ruim 3.000 bedrijven leveren samen ruim 10.000 banen op en dat op een beroepsbevolking van 14.000 personen. Het totale inwonersaantal bestaat uit bijna 27.000 inwoners en is al jaren groeiende. Het regionale arbeidspotentieel bestaat uit maar liefst zo’n 50.000 personen en kent Tholen een aanzienlijke groep inwoners die in deeltijd en seizoensgebonden arbeid willen verrichten.

Door de huidige groei van de economie in combinatie met de nog sterkere ontwikkeling van het lokale bedrijfsleven zit Tholen sterk in de plus. De laatste jaren kent Tholen een meer dan bovengemiddelde groei van het aantal bedrijfsvestigingen in de regio. In de directe regio zijn diverse onderwijsinstellingen op diverse niveaus te vinden die jongeren opleiden voor een toekomstige rol binnen uw onderneming.

De gemeente Tholen bestaat uit de eilanden Tholen en Sint Philipsland en liggen midden in het Nationaal Park Oosterschelde. Tholen biedt naast werken en ondernemen ook volop ruimte om aangenaam te wonen en recreëren. Rust, ruimte, veiligheid en méér waar voor je geld zijn belangrijke pluspunten. Op Tholen vind je een prima balans tussen rust en dynamiek. Een wisselwerking tussen zee en land. Tholen, zo dichtbij is Zeeland.

Back To Top