Ga naar hoofdinhoud

De leukste veerponten in Zeeland

Pontjes

Op zoek naar een leuk dagje uit in Zeeland? Overweeg dan eens om de regio per veerpont te verkennen. Er zijn verschillende veerdiensten die je op een ontspannen manier van de ene naar de andere plaats brengen. Het varen over het water geeft je een heerlijk vakantiegevoel, compleet met wind in je haren en zon op je gezicht. Hier zijn enkele prachtige routes die je kunt nemen:

Anna Jacobapolder naar Bruinisse (Zijpe)
Deze veerdienst verbindt Anna Jacobapolder met Bruinisse, een charmante route waarbij je de schoonheid van het water kunt ervaren. Let op dat je van tevoren moet reserveren voor deze overtocht. Het schip, de Bru-45, is een voormalige viskotter die ooit werd gebruikt voor de paling-, oester- en kreeftenvisserij. Tijdens je bezoek aan Bruinisse kun je een kijkje nemen op de steiger, waar verse vis en schelpdieren worden verkocht en waar je op zaterdag kunt genieten van gebakken vis en kibbeling. Klik hier voor de actuele informatie.

Sint-Annaland naar Zierikzee (Zeehonden safari)
Deze overtocht bied je de mogelijkheid om de Oosterschelde echt te beleven. Vanaf Sint-Annaland vaar je naar het bruisende Zierikzee, een perfecte bestemming voor een dagje uit. Je kunt heerlijk wandelen door Zierikzee of een stukje fietsen over Schouwen-Duiveland voordat je weer terugkeert naar Tholen. Houd er rekening mee dat je van tevoren moet reserveren en dat er beperkte plaatsen zijn voor fietsen. Klik hier voor de actuele informatie.

Gorishoek naar Yerseke
De oversteek van Gorishoek naar Yerseke biedt je een unieke eilandervaring. Yerseke is het grootste mosseldomein van Zeeland en herbergt ook de mosselveiling. Een perfecte gelegenheid voor een heerlijke fietstocht en om meer te leren over de lokale mosselcultuur. Deze vaart kan vaak gecombineerd worden met een zeehonden safari vanuit Gorishoek, wat een extra dimensie toevoegt aan je dagje uit. Reserveren is noodzakelijk en bij veel wind is het verstandig om te checken of de afvaart doorgaat. Klik hier voor de actuele informatie.

Week vd Streek 2018 foto Frisia

Bekijk ook:

Back To Top