Ga naar hoofdinhoud

Zeilen in Zeeland zoals vroeger én meer!

Zeilschip de Stoere Eenvoud

Vanuit Tholen stad nemen Schipper Henk Dijkema en zijn vrouw Cora van de Koppel je graag mee in hun passie: het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed. Zij heten je van harte welkom aan boord van de Stoere eenvoud!

De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk uit 1905. Na haar haar carrière als vrachtschip is zij, medio jaren ’70, als één van de eerste historische vrachtschepen weer volledig in oorspronkelijke staat teruggebracht.

Stoere Eenvoud staat voor een beleving die het beste te omschrijven valt als: Terug naar de basis. Aan de grote houten stamtafel benedendeks kan iedereen gezellig zitten en luisteren naar elkaars verhalen, lezen of spelletjes doen.

Op het schip is het soms hard werken om de zeilen te hijsen, de schoten en bakstagen aan te halen of de zwaarden te bedienen bij het overstag gaan. Op andere momenten is er alle tijd om te genieten van de stilte, de natuur, het water en elkaar.

De maaltijden aan boord zijn Stoer en Eenvoudig maar bovenal lekker en gezond. Stamppotten, pastaschotels, stevig gevulde soepen, alles in eigen keuken bereid.

Ideaal voor zowel voor exclusieve gezelschappen (familie, vrienden, collega’s) als voor individuele opstappers!

Welkom aan boord.

Water, wind en zeilen
Hoogstraat 21
4691 CA Tholen
Tel.: 06 290 73 489
Mhttp:/www./water-wind-en-zeilen.nlail: info@stoere-eenvoud.nl
Website: water-wind-en-zeilen.nl

Back To Top