Ga naar hoofdinhoud

Kunstwerkplaats Art-co: winkel, werkplaats, zorgatelier, leerbedrijf en workshopruimte.

Kunstwerkplaats Art-co

Met een glimlach en met veel plezier open ik de deur voor vaste bezoekers, toeristen, stagiaires, dagjesmensen en ook voor jou! Kom en beleef KUNST op eiland Tholen.

Plateel schilderen

Maak kennis met plateel schilderen in een historische monumentaal gebouw uit 1597 in het historische centrum van Tholen. In een halve dag maak je een uniek stukje kunst. Hier hoort natuurlijk het Zeeuwse rood van de meekrap bij terug in de tijd van Rembrandt. Het verfpigment van de meekrapwortel is van Thoolse bodem.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij plateel schilderen gebruik je opglazuur die je aanmaakt met een olie. Je wrijft de verfpigment te samen met een olie met een spatel tot een inkt. Met een kroontjespen of fijn penseel ga je dan werken op een geglazuurd oppervlak. Combineer tekst en beeld tot een uniek stukje kunst. Het werken met de kleur Meekrap is een product van toen in een moderne versie. Kom vooral een kijkje nemen in mijn inspirerende locatie vol met inspiratie, tegeltjes en leuke cadeautjes. Geniet van de winkel en neem je tijd om rond te kijken. Bij mooi weer is het sfeervolle, authentieke terras geopend. Hier is het heerlijk vertoeven. Misschien hoor je zelfs wel de klanken van het carillon op de achtergrond… Zie ik je snel?

Een op maat gemaakte workshop stel ik ook graag voor je samen. Kijk voor de actuele dagen en tijden op de website.

Locatie: Kunstwerkplaats Art-co, Kerkstraat 19,  Tholen | woensdag t/m zaterdag 10.00-16.30 uur
Kosten: € 35 p.p. workshop

www.art-co.nlinfo@art-co.nl

Back To Top