skip to Main Content

Het verhaal van: Marlies Draaier van ’t Wienuus in Tholen

Marlies Draaier is sinds 2014 hét gezicht van Slijterij en cadeauwinkel ’t Wienuus in het hartje van historisch Tholen aan de Botermarkt. Marlies wordt geholpen door twee vaste medewerkers. Een ruim assortiment van kwalitatief goede producten wordt aangeboden, van binnenlandse biertjes tot leuke souvenirtjes en van heerlijke wijnen tot wat sterker spul. Maar ook haar proeverijen van whisky, wijn en bier in lokale horecagelegenheden zorgen later weer voor extra toeloop naar deze ruime en smaakvolle winkel.

“De klanten van ’t Wienuus komen natuurlijk veelal uit de kern Tholen, maar zeker ook uit de rest van het eiland. Zelfs vanuit Steenbergen en Halsteren weet men de weg over de brug te vinden naar de binnenstad van Tholen en naar onze winkel. Als een groot deel van onze klanten in de zomer op vakantie gaan dan wordt dat gat prima opgevuld door het groeiende aantal toeristen wat Tholen bezoekt. Dat compenseert elkaar heel goed”, aldus Marlies.

Adviseren en verpakken

“Onze winkel heeft een uitgebreid aanbod van wijn, speciaal bier, whisky en andere gedestilleerde dranken. De grote keuze maakt het extra leuk om een speciaal pakket te laten samenstellen voor een verjaardag of als attentie voor iemand die een jubileum te vieren heeft of is geslaagd voor school. Zo’n uniek pakket wordt mooi ingepakt en zo komt de koper altijd goed voor de dag”, lacht Marlies. Door de persoonlijke benadering en de maatwerk adviezen ervaart de klant een bijzonder klantvriendelijke behandeling. Adviseren en verpakken zijn twee belangrijke kwaliteiten van Marlies en haar medewerkers. 

Van een zotje tot iets serieus

Het huidige sfeervolle hoekpand op de Botermarkt is al heel lang een slijterij en het wordt nu sinds een jaar of 7 gerund door Marlies Draaier. “Het is als een zotje begonnen en ik was helemaal niet van plan om een slijterij te beginnen, echter ik wilde wel graag iets voor mezelf starten”, aldus Marlies. Toen ze hoorde dat de slijterij te koop zou komen heeft ze bij de vorige eigenaar geïnformeerd. Ze moest vervolgens nog een tijdje wachten op het verlossende antwoord. Hoe het is afgelopen laat zich raden. Ze werkt in ieder geval iedere dag met heel veel plezier. “Bij ons is het altijd gezellig, we hebben een band met onze vaste klanten. Een praatje, een dolletje. Klanten zijn blijkbaar tevreden, want ze komen terug.” Niks is te veel alles kan bij ‘t Wienuus. Dag en nacht staan ze voor de klanten klaar en bezorgen ze binnen de gehele gemeente en waar nodig ook aan de andere kant van de Eendracht. Sinds dit jaar is ’t Wienuus aangesloten bij de Wijnkring en verschijnt er elk kwartaal een mooie folder met recepten en wijnen en leuke acties. Via de website zijn ook alle acties te raadplegen.

De oproep van Marlies

“Bezoek eens ons leuke pleintje, maak een wandeling vanaf de haven over de Kaaij met haar vele terrassen. Kijk eens rond bij de diverse verrassende winkeltjes, deze zorgen er mede voor dat de binnenstad levendig blijft. Laat je vervolgens verrassen in ons authentieke pand door het uitgebreide assortiment. Ook wie een souvenirtje zoekt vindt leuke artikelen met Zeeuwse en Thoolse afbeeldingen erop.”

 

Slijterij en cadeauwinkel ‘t Wienuus
Botermarkt 13
4691 CZ Tholen
0166-607270
info@wienuus.nl
www.wienuus.nl

Geopend van dinsdag tot en met zaterdag met op de vrijdagavond koopavond

Bekijk de Facebookpagina

Back To Top