skip to Main Content

Het verhaal van: Hermen Bouman – Woonboulevard Poortvliet XXL

In de Winkel van Sinkel is van alles te koop. Dat is inmiddels verleden tijd en de kruidenierswinkel van weleer is uitgegroeid tot de grootste woonboulevard in de Benelux. Woonboulevard Poortvliet XXL is te vinden aan de rand van Poortvliet. In 2019 vierde het bedrijf haar 100-jarig bestaan en werd dat feit bekroond met het predicaat Hofleverancier. Een zeer eervolle onderscheiding voor een bedrijf met een bijzondere staat van dienst. Hermen Bouman is de huidige algemeen directeur en vormt samen met een aantal van zijn broers en zussen de directie. Ook de 5e generatie is inmiddels actief binnen dit familiebedrijf.   

De winkel is in de oude kern van Poortvliet in 1919 gestart als kleine kruidenierswinkel en geleidelijk aan doorgegroeid naar een complete woonboulevard met een oppervlakte van maar liefst 50.000 vierkante meter. Het bedrijf heeft haar roots in Poortvliet en die zijn ze altijd trouw gebleven. Echter het bedrijf slaat ook haar vleugels uit en zijn Bouman&Potter filialen in Rotterdam en Eindhoven te vinden. In totaal heeft het bedrijf zo’n 250 medewerkers. Hermen is tijdens zijn schooltijd door vakantiewerk eigenlijk min of meer vanzelfsprekend de zaak ingerold. Later werd het wel een bewuste keus gemaakt om in deze branche verder te gaan. “Het is super leuk dat je actief mag adviseren en meedenken over de inrichting van een woonhuis. Je draagt als ware bij aan het woongeluk van de klant”, aldus Hermen.

Landelijke formules en eigen collecties

Wat deze winkel zo bijzonder maakt is de combinatie van landelijke formules en eigen collecties. Van gordijnen tot woonaccessoires en van banken tot boxsprings. “We bieden alles aan om van je woning een thuis te maken. Onze medewerkers maken daarbij het verschil. Door middel van persoonlijk advies in de winkel tot de professionele levering en montage door onze bezorgdienst. Mocht ondanks alle zorgvuldigheid toch iets mis zijn gegaan dan lossen we het graag doelgericht en adequaat op. Klanten waarderen ons daarom ook met een 9.” Die klanten komen trouwens met name vanuit Vlaanderen, Zuidwest Nederland en ook steeds meer uit heel Nederland, dit mede dankzij de vestigingen in Eindhoven en Rotterdam.

Verder dromen

Algemeen directeur Hermen Bouman droomt ervan om de klantwaardering voor zijn bedrijf nog verder te verhogen en daarbij nog meer toegevoegde waarde voor de klant te kunnen leveren. Dat alles met een minimale footprint. “Maar genoeg gepraat, kom maar eens gezellig bij ons woonshoppen onder het genot van kopje koffie en iets lekkers.”

Woonboulevard Poortvliet XXL
Paasdijkweg 33
4693 RE Poortvliet
0166-619100
info@wbpoortvliet.nl

Website ➜
Facebook ➜
Instagram ➜

Back To Top