Ga naar hoofdinhoud

Het verhaal van: Anja Polak – Kantje Boord

In het mooie vestingstadje Tholen past natuurlijk een authentieke textiel- en handwerkwinkel waar mensen maar al te graag naar toe gaan. Van alles is hier te krijgen en te doen op het gebied van kledingreparatie, stoffen, naaien met allerlei verwante artikelen. Voor Anja is een meisjesdroom uitgekomen en ze geniet er nog elke dag van.

Als meisje vertoefde Anja al heel graag in het winkeltje van haar Tante Saar in de Stoofstraat. ,,Er waren allerlei stoffen en een stomerij. Ik vond het prachtig om mee te helpen en klanten te bedienen. Toen bedacht ik al hoe mooi het zou zijn om zelf ooit zo’n winkeltje te hebben.”

Hobby

Jarenlang werkte Anja bij Astrids Kleermakerij in de Dalemsestraat. Ze hielp de klanten en wijdde zich aan kledingreparatie. In 2011 gaf de eigenaar aan te willen stoppen. Anja wilde maar al te graag zelf starten en die kans kwam toen het pand van Foto Tholen te koop kwam in de Eendrachtsweg. Samen met Pompelmoentje kocht ze het pand. Pompelmoentje kwam aan de rechterkant van het pand en Anja met Kantje Boord aan de linkerkant. Op 1 februari kreeg ze de sleutel en moest er bijna dag en nacht gewerkt worden om het pand in orde te maken maar het lukte wonderwel en op 1 maart was de opening. ,,Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby en ik beleef veel vreugde als mensen met hun kleding naar me toe komen om te kijken of er nog iets van gemaakt kan worden. Als ze dan later met een glimlach weer vertrekken, ben ik echt tevreden.”

Regio

In Kantje Boord wordt niet alleen van alles verkocht maar worden er ook naailessen gegeven. ,,Dat is altijd erg gezellig en ik heb daar iemand voor in dienst. Dat geldt ook voor grote opdrachten die door een coupeuse worden gedaan. Ik kan tenslotte niet alles zelf.” Anja vindt dat de mensen met interesse beslist naar haar winkel kunnen komen. ,,Op internet bestellen kan natuurlijk ook maar hier kun je het zelf voelen, beter bekijken en vooral de kleuren in je opnemen. Dat gaat hier veel beter dan op het scherm en het is hier altijd heel gezellig. Het bruist van sociale contacten en de mensen praten echt niet alleen over kleding en stoffen.” Haar klanten komen uit het hele eiland Tholen en Sint-Philipsland maar ook uit de regio Steenbergen, Halsteren en Bergen op Zoom. ,,Dat heeft wel even geduurd maar nu is onze naam daar volop bekend.”

Handwerkcafé

’s Zomers komen er ook toeristen kijken, vooral Belgen, en dan hoor je maar al te vaak: ,,Wat leuk, vroeger was dat er bij ons ook. Vorig jaar is nog hele interieur vernieuwd en na de voorjaarsvakantie start het Handwerkcafé opnieuw. ,,Dat is in de oneven weken op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur in De Thoolse Brug. Heel gezellig met een kopje koffie is iedereen daar welkom.” Anja geniet al bij voorbaat. Dromen worden werkelijkheid.    

Kantje Boord
Eendrachtsweg 4
4691 EK Tholen
06-13366150

Website ➜

Back To Top