Ga naar hoofdinhoud

Als je in Tholen de brug over gaat richting het oosten dan kom je terecht op de Brabantse Wal. Het gebied waar Brabant Zeeland kust …Beslist de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen in dit fraaie stukje Noord-Brabant.

Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Het valt op door een grote verscheidenheid in landschappen.

De uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht en Wouwse Plantage zijn een waar eldorado voor fietsers en wandelaars.
Voor de waterrecreanten is er volop aanbod in Steenbergen.  In het midden van het gebied ligt Bergen op Zoom. Meer dan 800 monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden.

Fort de Roovere

Struinen door Fort de Roovere bij Halsteren

Loop door het water zonder natte voeten! Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Vanaf 1628 heeft deze waterlinie weerstand geboden aan meerdere Europese legers.

Grote publiekstrekkers zijn de loopgraafbrug, ook wel de Mozesbrug genoemd, en uitkijktoren Pompejus.

Bezoek de website

basiliek van Oudenbosch

Verwonder je aan de basiliek van Oudenbosch

De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een rooms-katholieke kerk te Oudenbosch (Noord-Brabant). De kerk werd gebouwd tussen 1867 en 1880 en werd in 1912 tot basilica minor verheven.

Boek een rondleiding en kom meer te weten over dit bijzonder bouwwerk uit de 19e eeuw.

Bezoek de website 

Willemstad-bunker-Rens-Timmermans-570x410

Bezoek Willemstad Vestingstad met haar forten

Willemstad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. Willemstad is één groot monument. Maak een stadswandeling door de vesting en over de vestingwallen, bezoek het Mauritshuis, ga winkelen, kom fietsen, wandelen of klootschieten.

Bezoek de website

varen op de Benedensas

Varen op de Steenbergse Vliet

Beneden Sas is gevestigd aan de monding van de Steenbergse Vliet. Vanaf het sluisje verken je met een elektrische fluistersloep of per kano het riviertje en de natuurrijke omgeving. Geniet van alle rust, terwijl je langs wiegende rietkragen richting het kerkdorpje De Heen, of verder richting Steenbergen vaart. Wees niet verrast als een Schotse Hooglander vanaf de oever gedag komt zeggen

Bezoek de website

 

Back To Top