skip to Main Content
Brabandse wal

Eiland Tholen

Over de brug, bij onze buren

Als je in Tholen de brug over gaat richting het oosten dan kom je terecht op de Brabantse Wal. Het gebied waar Brabant Zeeland kust …Beslist de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen in dit fraaie stukje Noord-Brabant.

Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Het valt op door een grote verscheidenheid in landschappen.

De uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht en Wouwse Plantage zijn een waar eldorado voor fietsers en wandelaars.
Voor de waterrecreanten is er volop aanbod in Steenbergen.  In het midden van het gebied ligt Bergen op Zoom. Meer dan 800 monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden.

…Waar Brabant Zeeland kust…

Uniek landschap
De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen, de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage.

Stad en streek
In het midden van het gebied ligt de Markiezenstad Bergen op Zoom. De meer dan 800 monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. Parel van Bergen op Zoom is het Markiezenhof, voormalig woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van stad en regio. Het kermismuseum heeft ook onderdak in het Markiezenhof.
De vele culturele evenementen en het brede winkel- en horeca-aanbod maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard. Voor funshoppen, cultuur proeven en culinair genieten ben je in Bergen op Zoom aan het juiste adres.

Lees meer op VVV Brabantse Wal

Recreeren_bij_De_Heen_Dick_Vermaas1920x480
Back To Top