Ga naar hoofdinhoud

Fietsroute langs de kust van Nationaal Park Oosterschelde ( 56,20 km)

Met deze fietsroute verken je het eiland Tholen. Dit is met zijn pittoreske plaatsjes en zijn prachtige landschap een bijzonder eiland. De ruim veertig kilometer lange zeewering beschermt het land tegen het water. Uitgestrekte polders met zware kleigrond worden doorkruist met typische polderwegen en omzoomd door karakteristieke bloemendijken. De snijbloementeelt neemt een belangrijke plek in op het eiland. Dit doet je genieten van mooie gekleurde bloemenvelden.

Je fietst eerst langs het haventje van Strijenham. Het is de moeite waard om hier even af te stappen en in het heldere zeewater te turen. Nadat de Oosterschelde werd ingedamd is het water rustiger en helderder geworden en heeft een bijna gelijkmatig zoutklimaat. Er zwemt van alles rond. Garnalen, krabben en als je goed kijkt misschien wel een zeester. De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland.

De route

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Back To Top