Ga naar hoofdinhoud
Jongetje met aardappels

ALVANTHO

Alles van Tholen

In Sint-Annaland tref je de allerlaatste aardappelveiling van Nederland aan. Het is daar in bepaalde periodes van het jaar nog een enorme drukte van belang. Zeker begin juni als de vroege aardappelen via de veilingklok worden verhandeld via handelaren uit binnen- en buitenland.

Omdat het eiland Tholen relatief veel zonuren kent en daarnaast over zeer vruchtbare kleigrond beschikt is dat een uitermate goede basis voor de allerlekkerste kleiaardappelen van Nederland. Zo’n 25 Thoolse agrariërs maken er een sport van om zo vroeg mogelijk de eerste aardappelen aan te kunnen leveren. Naast hun kennis en kunde worden er innovatieve technieken toegepast om het groeiproces van de diverse aardappelrassen.

Vanwege de kwaliteit hebben dragen de aardappelen het keurmerk ALVANTHO wat staat voor ‘Alles van Tholen.’ ALVANTHO creëert meerwaarde voor haar leden én voor haar klanten door de lekkerste kleiaardappelen onder juiste omstandigheden te telen en dat op een duurzame wijze. Deze aardappelen dragen tevens het keurmerk ‘Zeker Zeeuws® Streekproduct’ wat staat voor een eerlijk Zeeuws product. Voor consumenten zijn de aardappelen te koop in een handige kartonnen 3 kilo verpakking. Diverse verkooppunten bieden deze aardappelen aan, waaronder de Jumbo Supermarkt in Sint-Annaland.

Back To Top