Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Peter Geluk

22 juni - 10:00 - 13 juli - 16:30

In de expositie inbetween laat Peter zien waar hij op dit moment staat. In zijn ontwikkeling als kunstenaar is zijn productie door zware persoonlijke omstandigheden sterk verminderd – maar de drang tot creatie is onverminderd. Het ‘inbetween’ is waar hij zich nu bevindt: tussen sterk proactief creëren en creatieve lethargie in. De tentoonstelling is zodoende een overzicht van zijn zoektocht als kunstenaar tot op dit moment. Een zoektocht naar stijl, medium en onderwerp. Deze zoektocht zal hervat worden, het kan niet anders. Maar als de tijd daar is.

Na een carrière als fotograaf begon Peter in 2020 actief beeldende kunst te maken. Van schetsen, tekeningen, collages en schilderijen op canvas werkt hij nu voornamelijk vanuit zijn atelier (Atelier Ravel) in Bergen op Zoom aan groter werk op uiteenlopende ondergronden. In zijn schilderijen werkt hij meestal met acrylverf, spuitverf, collage, zand en wat maar voorhanden komt waarmee hij zichzelf kan uiten of het schilderij ‘verder’ kan brengen. De schilderijen die hij zelf succesvol vindt, zijn meestal de intuïtief ontstane. Af en toe werkt hij ook vanuit een concept of schets, maar de worsteling is dan groter. Hij is vaak bezig met vormen, texturen en compositie. Soms gebruikt hij ook tekst en collage materialen.

Hij creëert dus voornamelijk vanuit intuïtie en laat zich leiden door het moment. Een werk kan binnen een paar uur af zijn, maar moet soms ook maanden ‘rijpen’ en krijgt dan veel lagen voor het af is. In zijn werk maakt hij dankbaar gebruik van de lessen die hij in 13 jaar als fotograaf heeft geleerd over compositie en kleuren.

Te zien van 22 juni tot en met 13 juli (geen officiële opening)
Iedere zaterdag van 10 u tot 16.30 u
Entree gratis

Kunstkamer Hollandhuis
Laban Deurloo straat 28
Scherpenisse
www.kkhh.nl

Gegevens

Begin:
22 juni - 10:00
Einde:
13 juli - 16:30
Site:
www.kkhh.nl

Overige informatie

Kosten evenement
gratis
Back To Top