Ga naar hoofdinhoud
_X1A3886

Woonkernen: Anna Jacobapolder. Feiten, DNA en overige bijzonderheden

Anna Jacobapolder is beroemd!

Op het uiterste puntje van het eiland Sint Philipsland ligt Anna Jacobapolder als de kleinste en tevens jongste kern binnen de gemeente Tholen. In de jaren ’50 van de vorige eeuw werd Anna Jacobapolder vooral bekend om het veer naar Zijpe, vlakbij Bruinisse op het eiland Schouwen-Duiveland. Bij mist of slechte weersomstandigheden werd dat veer stilgelegd en haalde dit steevast de landelijke filemeldingen, waarbij vertragingen van enkele uren eerder regel dan uitzonderingen waren. Dit veer is uiteindelijk uit de vaart gehaald nadat er een vlottere en betrouwbaardere verbinding ontstond over de inmiddels aangelegde dammen en bruggen.

Vanaf 2009 is er weer een veer, dat tijdens de zomermaanden voetgangers en fietsers naar de overkant brengt. Een kort, heerlijk nostalgisch tochtje, waarmee u helemaal ontspannen aan de overkant arriveert, wanneer het weer goed is uiteraard.

In het oude veerhuis van Anna Jacobapolder is nu restaurant ’t Veerhuis gevestigd. Tevens treft u hier het comfortabele Hotel Oosterschelde aan, met fenomenaal uitzicht over het druk bevaren Mastgat. Meer informatie over het voormalig veer leest u hier.

Verenigingen in Anna Jacobapolder:

Verenigingen/organisaties
Oranjevereniging Anna Jacobapolder

Back To Top