Ga naar hoofdinhoud
onderwijs-tholen-beterbekend-05

Onderwijs

Kwalitatief onderwijs voor alle kinderen

Binnen een veilige en uitdagende omgeving biedt iedere kern op Tholen één of meerdere basisscholen. Of je nu kiest voor openbaar, protestants/christelijk, reformatorisch of montessori onderwijs, er is altijd een geschikte school in de buurt. In Oud-Vossemeer is een rooms-katholieke basisschool aanwezig en speciaal basisonderwijs wordt in Tholen (stad) aangeboden. Zo kunnen alle kinderen zich met veel plezier veelzijdig ontwikkelen.

Kinderopvang

Niet alleen het onderwijs op Tholen is goed geregeld, er is ook een ruime verscheidenheid aan kinderopvang. Van kinderdagopvang tot peuterspeelzaal, en van buitenschoolse opvang tot jeugdwerk. Wanneer je wilt sporten, muziek of theater wilt maken, is er altijd wel een vereniging waar je je bij aan kunt sluiten.

Voortgezet en hoger onderwijs

Wanneer na de basisschool de stap wordt gemaakt naar het voortgezet onderwijs kun je terecht bij het Calvijn College in Tholen (stad). Deze school biedt van vmbo tot gymnasium (locatie Goes) alle onderwijsvormen aan. In het nabij gelegen Bergen op Zoom is een rijk aanbod van middelbare scholen en veel scholieren bezoeken ook Roosendaal, Goes en Middelharnis. Wanneer je kiest voor hoger beroepsonderwijs of een vervolgstudie kun je terecht in Breda, Vlissingen en Rotterdam. Allemaal steden die met het openbaar vervoer op relatief korte afstand goed bereikbaar zijn.

Bekijk hier alle onderwijsinstellingen:

Onderwijsinstellingen Gemeente Tholen
Onderwijs op de kaart

Back To Top