Ga naar hoofdinhoud

Waar voor je geld

De gemiddelde koopprijzen van grond en (dus ook) woningen zijn in de gemeente Tholen (nog) een flink stuk lager dan vergelijkbare woningen in bijvoorbeeld de Randstad. Bedenk eens hoeveel geld je overhoudt, hoeveel meer je op Tholen kunt kopen (of aflossen) en hoeveel mogelijkheden dat biedt! De kans dat je er op Tholen ook nog een flinke lap grond erbij krijgt is zeer groot. In de diverse kernen staan huizen te koop, is bouwgrond vol mogelijkheden beschikbaar of zijn er zeer aantrekkelijke nieuwbouwplannen in ontwikkeling. Bekijk hier waar je aan je dromen kunt bouwen. Wat een mogelijkheden en een vrijheid in keuze!

Energiezuinig

Energiezuinige woningen en woningen gericht op de groeiende groep van senioren hebben alle aandacht op Tholen. Met name in de kernen Tholen en Sint-Annaland zijn of komen er mooie eigentijdse appartementen op de markt met een bijzonder fraaie ligging, voorzien van alle gemakken en met de mogelijkheid van zorg op afroep. Speciale aandacht is er ook voor de kwaliteitsverbetering van de bestaande woningen. Waar mogelijk worden open plekken binnen de bestaande bebouwing benut voor het bouwen van nieuwe woningen.

Voel je vrij

Betaald parkeren en files zijn een onbekend fenomeen op heel Tholen. Net als verkeerslichten, daar is er slechts één van. De kleuter- of basisschool is nooit ver weg en kinderen kunnen nog echt ongestoord buiten spelen. Voor de dagelijkse boodschappen is er in ieder dorp nog een supermarkt. Een breder en groter aanbod aan winkels is te vinden in Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Tholen.

Groeigemeente

Geheel tegen de trend in groeit Tholen momenteel qua bevolkingsaantal. De eilanden tellen inmiddels ruim 25.000 inwoners. Tholen behoort daarmee tot een van de grootste plattelandsgemeenten in de regio. De statistieken voorspellen tot 2030 een bescheiden bevolkingskrimp van zo’n 2,4%. Nog altijd kleiner dan in de omliggende gemeenten.

dit is een quote

van mezelf

Beter een goede buur…

De inwoners van het eiland Tholen hoeven nooit ver te reizen voor voorzieningen zoals middelbaar of hoger onderwijs, ziekenhuizen en gespecialiseerde zorgcentra, uitgaansleven en winkels. De historische en bourgondische stad Bergen op Zoom ligt direct naast het eiland Tholen en is zeer goed bereikbaar. Dankzij de Oesterdam zijn Antwerpen en de Zeeuwse steden Goes, Middelburg en Vlissingen direct en vlot bereikbaar. Wat kleinschaliger en overzichtelijker zijn de kernen Steenbergen en Middelharnis waar de inwoners van het eiland Tholen en Sint Philipsland ook graag komen voor de hun minder dagelijkse boodschappen. Door de onlangs verlengde A4 lijkt Rotterdam ineens stukken dichterbij. Zo voelt het in ieder geval, dankzij de sterk afgenomen reistijd. Op Tholen woont u in het hart van heerlijke steden en voorzieningen. Wie kan zeggen dat hij met zoveel gemak kan kiezen uit winkelen in Rotterdam, Antwerpen of Breda?

thema-waar-voor-je-geld-01
Back To Top