skip to Main Content

Het verhaal van: Roland van Tilborg – Wegwijs Lokaal

Roland van Tilborg runt sinds juli 2021 zijn vernieuwde Wegwijs Lokaal en daarmee is een deel van zijn droom uitgekomen. Hij is begonnen in een kamer van het voormalige gemeentehuis aan de historische Markt in Sint-Maartensdijk. UWV en Gemeente Tholen hebben hem geholpen om vanuit een re-integratie traject aan een nieuwe toekomst te bouwen. Dat is tot op heden prima gelukt. Deze in meerdere opzichten unieke winkel is gespecialiseerd in (Zeeuwse) streekproducten, ambachtelijke artikelen en toeristische informatie. Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering.  

Ik ben opgegroeid in en met de detailhandel. Mijn ouders hadden een supermarkt en hebben dat virus op mij overgedragen. Eigenlijk wilde ik boswachter worden, maar de detailhandel heeft gewonnen. Ik ben een mensen-mens en vind het superleuk als mensen tevreden de winkel verlaten.” Het Wegwijs Lokaal is naast een winkel ook een ontmoetingsplaats. Door de knusse huiskamerachtige sfeer is het gezellig om een bakje thee, koffie of wat fris te drinken. Op (korte) termijn is het de bedoeling om nog meer activiteiten op te gaan zetten voor jong en oud. Er wordt gewerkt aan een onthaast-terras aan de achterzijde van de winkel. Op dit moment draai ik de winkel alleen en is er ruimte om mensen een tijdelijke, veilige en leuke re-integratie- of stageplaats te bieden.

Duurzaam, maatschappelijk verantwoord, dichtbij en leuk

In het Wegwijs Lokaal zijn mooie, leuke, originele en lekkere artikelen voor jong en oud te koop. Zo verkopen we onder andere producten van Molen de Jager uit Oud-Vossemeer, diverse Zeeuwse bieren en wijnen en Zuster Evie lokale lekkernijen. Onze meerwaarde is een persoonlijke benadering, klantvriendelijk- en servicegerichtheid. Door het (ver)kopen van streekproducten wordt tevens de ecologische footprint verkleind. Bijvoorbeeld door de verkoop van Happy Soaps, Marcels Green Soaps en chocolade producten vanuit een eerlijke handel. En sinds kort verkopen we ook diervoeding en -benodigdheden en vullen daarmee een gat in de lokale markt. Op dit moment is het nog een basisassortiment maar dat gaat vast uitgebreid worden. We maken ook met veel plezier een leuk cadeaupakket, van een enkel pakket tot grote aantallen. Voor particulieren en bedrijven, van standaard tot maatwerk. Het hele jaar rond. En natuurlijk is het mogelijk om een deel van ons assortiment via onze website te kopen. Om af te halen of op te laten sturen, aldus Roland.

Thools Informatiepunt

Wegwijs Lokaal is er voor de bezoekers van Sint-Maartensdijk én de gehele gemeente Tholen. Er is een ruim aanbod van toeristische informatie te krijgen. Natuurlijk dé wandel- en fietsroutenetwerkkaart maar ook informatie van en over allerlei andere Thoolse toeristische bedrijven en activiteiten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door goede samenwerking met de gemeente Tholen en de Stichting Tholen Beter Bekend. Wegwijs Lokaal is niet voor niets één van de zes Thoolse Informatiepunten. Daarnaast is bij Wegwijs Lokaal het ook mogelijk om (besloten) te vergaderen te houden, workshops te geven of om te flexwerken.

Toekomstwensen voor de Thoolse detailhandel  

Willen we de leefbaarheid in de kernen behouden is het belangrijk om de lokale ondernemers in alle redelijkheid te (blijven) steunen, aldus Roland. Een stevig, mooi en goed winkelbestand is een belangrijke component van leefbaarheid. Samen met andere voorzieningen als scholen, goede bereikbaarheid en medische zorg vormt het de basis van een leefbare samenleving. Als ondernemers en ondernemersverenigingen kunnen we daar ook direct een bijdrage aan leveren. Een goede samenwerking tussen ondernemers en diverse verenigingen is cruciaal voor de langere termijn. Laten we met elkaar kijken waar en hoe er samengewerkt kan  worden. Samen staan we immers sterk!

Geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Wegwijs Lokaal
Kaaistraat 11
4695 CJ Sint-Maartensdijk
06-21372905
info@wegwijslokaal.nl

Website ➜
Facebook ➜
Instagram ➜

Back To Top