skip to Main Content

Het verhaal van: Peter van Driel – den Engelsman & van Driel in Sint-Annaland

Peter van Driel is eigenaar van den Engelsman & van Driel in Sint-Annaland. Samen met zijn vrouw Lia en nog drie medewerkers runt hij een ruime winkel met aparte afdelingen voor dames- en herenkleding en daarnaast trouwkostuums voor heren. Zijn klanten komen uit de wijde regio. Het ondernemend bezig zijn en het contact met de klant zijn de aspecten die Peter van Driel motiveren.

De geschiedenis van de huidige zeer ruimte winkel in de Voorstraat van Sint-Annaland gaat terug naar maar liefst 1938. Ruim 30 jaar geleden nam Peter geleidelijk aan de zaak over van zijn ouders. Als 18-jarige hielp bij al mee, echter dat was toen nog niet zijn passie. Dat kwam met de tijd. De zaak werd uitgebreid en groeide tot de huidige omvang. Klanten uit de wijde omgeving komen speciaal voor deze winkel naar Sint-Annaland. Niet alleen inwoners uit de gemeente Tholen, maar ook van Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en uit West-Brabant. Dames-, heren- en trouwkleding voor de bruidegom zijn de drie pijlers. In de kledingrekken tref je hoogwaardige merken aan als Meyer, Roy Robson, Wilvorst en Olymp voor de heren en Donna Dura, Hermann Lange, Cadadia en Divas voor de dames. Betaalbare kleding van een heel goede kwaliteit die veelal in Europa wordt geproduceerd en waarbij diverse merken ook het Fair Trade label dragen.

Door te passen weet je direct of het goed zit of niet

“We worden blij als onze spullen – die met veel zorg zijn ingekocht – van eigenaar verwisselen,” vertelt Peter. “Bij een bezoek aan onze winkel weet je heel snel of iets je past of niet. Dat is het grote verschil met online aankopen. Een collega winkelier zei het onlangs nog; ik ben deze winkel niet begonnen om pakketten te gaan versturen, maar omdat we graag onze klanten van dienst zijn en adviseren bij hun aankopen. De doos die u op de keukentafel uitpakt zegt niets tegen u, wij wel. In de winkel nemen we echt de tijd voor onze klant, geven hem of haar advies en kunnen we kleding ook laten vermaken als dat nodig is. Als klanten blij zijn met hun aankoop, zijn wij dat ook. En we zijn dankbaar dat nog steeds veel mensen de weg naar onze winkel weten te vinden.”

Koop elders niet wat Tholen je biedt

Heb je affiniteit met de aangeboden artikelen en collecties in een winkel op ons dorp of onze gemeente en wil je graag dat het winkelaanbod blijft bestaan of, nog beter, toeneemt, dan hanteert Peter van Driel een pakkende slogan: koop elders niet wat Tholen je biedt.

Daarbij komt dat wanneer meer mensen de fysieke winkels gaan bezoeken het assortiment automatisch uitgebreider gaat worden en de keuze dus ruimer. Fysieke winkels versterken elkaar ook vaak. “Regelmatig komt het voor dat klanten, ook van buiten het eiland, de winkel verlaten en zeggen: nu nog even naar die of die”, aldus Peter. “Mensen die een bepaalde winkel niet kennen, kunnen het best eens even naar binnen lopen. De kans is groot dat je wordt verrast. Kom daarom zeker langs in deze winkel en laat je uitgebreid adviseren en inspireren.”

den Engelsman & van Driel
Voorstraat 55
4695 CH Sint-Annaland
0166-652490
www.denengelsmanenvandriel.nl
denengelsmanenvandriel@kliksafe.nl

Geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op vrijdagavond op afspraak

Back To Top