skip to Main Content

Het verhaal van: Maja Westdorp – DA Drogisterij Maja

Al meer dan 30 jaar heeft Maja Westdorp haar drogisterij in het hartje van Sint-Annaland. Samen met vaste medewerkster Carola ontvangt DA Drogerij Maja wekelijks vele klanten. Met haar man Kees kocht ze het woonwinkelpand aan de Ring. Ze was destijds apothekersassistente in Bergen op Zoom. Gezondheid en het adviseren van producten om gezonder te worden of te blijven was bij haar wel bekend en ze kon de kennis vanuit de apotheek goed gebruiken in haar eigen drogisterij. Ook de bedrijfsnaam was destijds snel bedacht. Naast de naam van de eigenaresse ook een vette knipoog naar het bekende en vertrouwde merknaam Maja van de zeep en het talkpoeder.  

Vanuit haar vorig beroep als apothekersassistente was deze stap richting het zelfstandig ondernemerschap wel een logische keuze. Mensen helpen, advies geven, weten wat een werkzame stof in het lichaam doet. Maar ook helpen bij onder andere het uitzoeken van een geurtje, douche of shampoo, make-up advies etc. Nog steeds volgen ze bijscholingscursussen, webinars en opleidingen om de klant zo goed mogelijk te adviseren. Door de producten die ze verkopen gaan mensen zich gezonder, beter, fitter, mooier en blijer voelen.

Breed klantbestand waardeert persoonlijk advies

“Onze meerwaarde is het persoonlijk advies, dus niet meer via dat computerscherm bestellen, maar naar de winkel komen om te zien wat er allemaal te koop is, te ruiken, te voelen. En wij geven je uitleg waarom je beter voor het ene of het andere product kunt kiezen. Want ja, elk mens is anders en door vragen te stellen komen we samen tot een product wat voor jou geschikt is”, aldus Maja. Haar klanten komen van over het hele eiland Tholen en omstreken. Elke 14 dagen wordt een folder verspreid met super goede acties en gunstige prijzen.

Extra voorzieningen

De droom van Maja is dat deze winkel mag blijven bestaan. Ook voor de service die ze bieden met de Post NL balie en het ING servicepunt. Voor het behoud van het ING servicepunt heeft Maja zich altijd sterk gemaakt, deze service is immers uniek voor Tholen. Klanten van de ING worden geholpen met hun financiële zaken en elke donderdagmorgen wordt er een inloopspreekuur voor klanten georganiseerd die hulp nodig hebben bij internetbankieren. Heel dichtbij en vertrouwd.

De oproep van Maja

“Denk eerst aan de plaatselijke winkelier als je wat nodig hebt en denk niet te snel dat ze je niet kunnen helpen. Vaak zijn mensen verbaasd over wat er allemaal in onze winkel te koop is. En al ligt het niet in de winkel we kunnen altijd voor u bestellen en hebben het dan zonder verzendkosten binnen de kortste keren in huis. Denk aan de toekomst, een dorp zonder winkels willen we toch geen van allen? Ik ben dan ook blij met deze campagne van Stichting Tholen Beter bekend. Het is een heel mooi initiatief, complimenten hiervoor!”

DA Drogisterij Maja
Ring 2
4697 EC Sint-Annaland
0166-653438

Website ➜
Facebook ➜

Back To Top