skip to Main Content

Het verhaal van: Lydia Burger – Boekhandel Oostdijk

In de sfeervolle Kerkstraat in het hart van historisch Tholen is Boekhandel Oostdijk te vinden. Waar voorheen een grote drogisterij zat is nu deze bijzonder sfeervolle winkel te vinden. Ze hebben in 2021 de overstap gemaakt van de ene naar de andere kant van de Kerkstraat en gaan nu een toekomst tegemoet in een veel ruimer jasjes en nog veel groter assortiment dan voorheen. Ooit begonnen in de huiskamer met één boekenkast, nu een winkel van bijna 350 vierkante meter. Lydia Burger werd mede eigenaresse in 2003. En bruist van energie om haar droom verder tot bloei te brengen.

Mijn vader en moeder zijn er ooit uit noodzaak mee begonnen. Mijn vader werd ziek en mijn moeders moest voor vijf kinderen zorgen. Zo ben ik er in gerold en er dus niet echt voor gekozen. Eerst was het ook helemaal niet wat ik wilde, maar langzamerhand is het mijn passie, liefde en hobby geworden. Ik noem het ook wel eens mijn derde kind. We proberen producten in te kopen die je niet op veel plaatsen ziet en waar we helemaal achterstaan en enthousiast van worden. Verder zijn wij een boekhandel met Christelijke achtergrond.

Voor iedereen wat

Ze verkopen voor iedereen wat, van boeken tot leuke hippe hebbedingen en een mooie outlethoek. Boekhandel Oostdijk is niet alleen een winkel, maar nog meer een sfeervolle ontmoetingsplek. Veel bezoekers van Boekhandel Oostdijk komen uit de gehele gemeente Tholen, maar zelfs tot Engeland aan toe.

Verder dromen

“We hebben net onze grootste droom waargemaakt, door te verhuizen naar een groot pand, maar als ik dan toch mag verder dromen dan zou meer willen en kunnen betekenen voor de binnenstad én de Thoolse bevolking. Door bijvoorbeeld evenementen te organiseren met een hoop leuke mensen om mij heen.

Nog aanvullende ideeën

Op de vraag of zij nog leuke ideeën heeft om de Thoolse winkeliers in het zonnetje te zetten komt Lydia met het volgende idee. “Je zou aan de mensen uit Tholen kunnen vragen wat hun favoriete Thoolse winkel is en waarom dat zo is? Het is belangrijk om de Thoolse bevolking erbij te betrekken en desnoods te belonen met een leuk presentje uit hun favoriete winkel.”

Nog een oproep aan de Thoolse bevolking?

“Kom, kijk, beleef en geniet (en vergeet niet wat te kopen). Juist in deze tijd is het extra leuk om een mooi geschenk te kopen. Voor een ander of gewoon voor jezelf. Geen tijd om de winkel te bezoeken? Wees dan welkom in onze webshop”, besluit Lydia Burger haar verhaal.

Boekhandel Oostdijk
Kerkstraat 24-26
4691 CE Tholen
0166-604901
admin@boekhandeloostdijk.nl

Website ➜
Facebook ➜
Instagram ➜

Back To Top