skip to Main Content

Het verhaal van: John Pals van Drogisterij Smerdiek in Sint-Maartensdijk

John Pals is eigenaar van Drogisterij Smerdiek in het hartje van Sint-Maartensdijk. Samen met 3 vaste en 2 weekend hulpen runt hij een grote winkel met een heel breed assortiment. Zijn betrokkenheid bij Sint-Maartensdijk toont hij als vrijwillig bestuurslid van de ondernemersvereniging Smerdiek. John vertelt over zijn drijfveren.

Ik heb de winkel alweer bijna 17 jaar, destijds hebben we die van Peter Potter overgenomen. Je zou het aan de buitenkant misschien niet zien, maar we hebben best een flinke oppervlakte van zo’n 550 vierkante meter. Onze klanten zijn allereerst inwoners uit Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Stavenisse, Poortvliet en Sint-Annaland. Zeker nadat een folder is uitgebracht komen de klanten van het gehele eiland naar de winkel. Daarnaast zijn voor mij de toeristen de krenten in de pap, die zorgen er mede voor dat je kunt blijven bestaan. Door hen heb je iets van spek op de botten om tegenvallers op te kunnen vangen.

We nemen de tijd

De persoonlijke benadering, het ons kent ons gevoel, onze betrouwbaarheid en het brede assortiment zijn onze toegevoegde waarde. We nemen echt de tijd om iets uit te leggen aan de klant. Naast een heel breed drogisterij assortiment verkopen we ook, speelgoed, fournituren, tabak, campingspullen en hebben we een grote keuze uit Brabantia en Leifheit artikelen. Als wij een bepaalde lijn in huis hebben dan is die ook helemaal compleet, neem bijvoorbeeld de natuurlijke geneesmiddelen van A. Vogel en het schoonmaakassortiment van HG.

Hard werken

Mijn toekomst zag er eerst heel anders uit. Ik heb mijn papieren voor de vaart, maar dan ben je veel van huis. Daarbij komt dat ik altijd al ondernemer wilde worden. Van altijd hard werken voor een ander, nu hard werken voor mijn eigen bedrijf. Eerst wilde ik een viszaak beginnen, maar deze winkel kwam op mijn pad en heb ik die toen overgenomen en ben ik gestart met een drogisterij en geleidelijk aan het assortiment uitgebreid.

Bijdragen aan leefbaarheid

Het één op één contact met de klant, dat is toch wel mijn drijfveer, zo blijft het werk leuk en afwisselend. Mensen hebben me in al die jaren ondersteund met hun vertrouwen. Ik voel dat mensen blij zijn met mijn bedrijf en met mijn dienstverlening. Om die reden doe ik voor die loyaliteit ook graag wat terug, dit in de vorm van bestuurslid van de ondernemersvereniging. Dat doe ik inmiddels ook alweer zo’n tien jaar. Door het organiseren van activiteiten – zoals een braderie of kerstmarkt – draag je ook bij aan de leefbaarheid van onze kern.

Niet van het eiland af

Het is echt belangrijk dat inwoners, bezoekers en toeristen mijn winkel bezoeken anders kan ik niet blijven bestaan. Hopelijk beseffen mijn klanten dat ze dankzij mijn zaak voor heel veel artikelen helemaal niet van het eiland af hoeven om hun product snel te verkrijgen. Wij hebben de klant nodig, maar de klant heeft ons ook nodig. Alles staat of valt met dat er voorzieningen zijn en we elkaar ondersteunen. Daarnaast steunen de winkeliers ook vaak activiteiten en evenementen van verenigingen en stichting. Daarvoor heb je niets aan grote online bedrijven toch!

Drogisterij Smerdiek
Markt 55
4695 CH Sint-Maartensdijk
0166-667477

Geopend van maandagmiddag tot en met zaterdagmiddag.

Bekijk de Facebookpagina

Back To Top