Ga naar hoofdinhoud

Het verhaal van: Jan de Koster – MCD Stavenisse

In het dorp aan de Oosterschelde met een machtig uitzicht over de zee met als contouren de Zeelandbrug, de stompe toren van Zierikzee en de altijd varend binnenvaarschepen en pleziervaartuigen staat sinds 1998 de supermarkt van Jan de Koster. Inmiddels is de winkel bijna twee keer zo groot en voor de nabije toekomst zijn er grootse plannen.

Jan de Koster streek in 1998 met zijn gezin neer in Stavenisse. Hij begon met een Meermarkt supermarkt en vanaf het prille begin liepen de zaken uitstekend. Elke keer moest er uitgebreid worden. Het begon allemaal met een oppervlakte van 450 vierkante meter en inmiddels is het gegroeid tot 850 vierkante meter. Na een periode van twee jaar Golf supermarkt werd het in 2010 de huidige MCD. Het personeel groeide mee van zes personen tot veertien. De MCD-supermarkt van Stavenisse werd in 2018 verkozen tot de beste MCD van Nederland.

Slager

Jan werkte eerst in diverse zaken als ambachtelijk slager waarvoor hij ook zijn vakdiploma’s haalde. Later werd hij chef-slager in een supermarkt en ontstond het verlangen om voor zichzelf te beginnen als ondernemer. Hij koos voor de supermarkt omdat dit meer mogelijkheden biedt, meer mensen op de been brengt en het daarom ook gezelliger is. Zijn eerste supermarkt stond in Oosterland en vandaar vertrok hij naar Stavenisse. ,,De kracht van onze supermarkt ligt vooral in de versheid en de kwaliteit van de producten en ik vind het ook een uitdaging om telkens nieuwe producten te introduceren.” Soms wordt daar naar gevraagd maar vaak doet Jan dat uit zichzelf om te zien of er vraag naar is en het goed loopt. Gezelligheid en gemak spelen eveneens mee om de winkel te bezoeken. Nog altijd heeft het slagersvak de voorkeur bij Jan en ervaart hij dat als het leukste werk wat er is in de supermarkt.

Service

Service speelt ook een belangrijke rol in zijn winkel en daarom verzorgt hij ook buffetten en ontbijtjes. De klanten van MCD Stavenisse komen behalve uit Stavenisse zelfs ook uit Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. ,,De buffetten verzorgen we op het hele eiland.” De supermarkt van Jan heeft ook een uitgebreide webshop. ,,De nadruk ligt hier vooral op versproducten en op woensdag bezorgen we gratis op het hele eiland.” De webshop wordt steeds meer uitgebreid en natuurlijk is Jan erg voor de lokale ondernemer. ,,Dat gaat niet alleen om lijfsbehoud maar het is ook belangrijk voor de leefbaarheid.” Jan hoopt dat straks allerlei activiteiten weer georganiseerd mogen worden zoals bijvoorbeeld braderieën.

Toekomstige plannen

Voor de nabije toekomst bestaan grootse plannen. ,,Alles komt in een facelift: uitgebreide drogisterij, slijter en tabakswinkel erbij.” Jan profiteert ook van de zomerse drukte. ,,Er komen veel toeristen van de campings en uit de haven. Ik schat het op een stijgende omzet van vijftien procent.”

MCD Stavenisse
Voorstraat 25
4696 BJ Stavenisse
0166-692493
info@mcdstavenisse.nl

Website ➜

Back To Top