Ga naar hoofdinhoud

Het verhaal van: Esther den Engelsman – Den Engelsman Tuimaterialen

Aan de rand van het dorp van de saamhorigheid, Sint-Annaland, prijkt al sinds 1998 het bedrijf van Den Engelsman Tuinmaterialen aan de Veilingweg. Eerst was het een loonbedrijf maar toen de vader van Esther zag dat er geen opvolging zou komen, begon hij met tuinmaterialen. Esther en haar zussen hielpen mee maar in 2013 kwam ze officieel in de zaak en in 2019 nam ze het over.

Het was geen gemakkelijke keuze voor Esther want ze werkte met hart en ziel in het ziekenhuis als verpleegkundige. In 2013 bleef ze dat nog twee dagen doen maar het ouderlijk bedrijf kreeg steeds meer haar interesse. Ze vond het contact met de klanten erg boeiend en ze groeide steeds meer in het bedrijf waar de diverse soorten tuinmateriaal alleen maar groeide. Naast sierbestrating kwamen er tuintegels, schuttingen, verschillende soorten overkappingen, vele soorten tuinhout, verlichting en alles verder wat maar met tuinmaterialen te maken heeft. Ze kreeg het steeds drukker samen met haar man Jeroen en in 2019 ging ze fulltime het bedrijf in. Het bijzondere van haar werk vindt ze de advisering van de klanten.

Divers

,,We hebben voor iedereen wat wils. Hele luxe producten maar ook wat minder luxe en producten voor mensen met een beperkt budget. Iedereen kan bij ons terecht.” De klanten komen dan ook uit een wijde regio: eiland Tholen en Sint Philipsland, West-Brabant, Goeree-Overflakkee en Schouwen en Duiveland. Ze doen het werk met zijn tweeën maar de moeder van Esther helpt nog steeds met de boekhouding en haar vader verleende tot voor kort allerlei hand- en spandiensten. Vorig jaar is het bedrijf flink gerenoveerd. Twee loodsen zijn helemaal verbouwd tot een moderne winkel en showroom en in de toekomst wordt ook de overblijvend loods aangepakt in dezelfde stijl zodat het een uniform en prachtig bedrijf wordt. Dat geldt ook voor de showtuin die buiten ligt en die voortdurend wordt aangepast met de nieuwste snufjes.

Reclame

Esther vindt het prachtig als klanten tevreden weggaan. ,,Dat is ook de beste reclame voor het bedrijf want ze vertellen aan iedereen hoe tevreden ze zijn en dat zorgt weer voor nieuwe klanten.” Overigens is het bedrijf aangesloten bij de Garden Stones Basics. Op die manier kan er gezamenlijk worden ingekocht en wordt er ook via sociale media reclame gemaakt. ,,We hebben veel en grote leveranciers en via de GSB kan snel iets worden betrokken als we het even niet hebben.” Om de ondernemers bij te staan, is het goed dat iedereen lokaal koopt. ,,Vaak denken de mensen dat het bij ons duurder is maar als ze komen, zien ze dat dit helemaal niet hoeft. We hebben vele en diverse materialen. Je hoeft ook niet gelijk te kopen maar kunt gerust vrijblijvend komen kijken. Ze mogen gerust prijsvergelijkingen maken. Dat stellen we zelfs op prijs.”

Den Engelsman Tuimaterialen
Veilingweg 9
4697 RB Sint-Annaland
0166-653190
info@denengelsmansierbestrating.nl

 

Website ➜
Facebook ➜
Instagram ➜

Back To Top