skip to Main Content

Het verhaal van: Esmée Reijngoudt van de Sjap in Sint Philipsland

Esmée Reijngoudt is sinds 2018 eigenaar van De Sjap in de Voorstraat van Sint Philipsland. Ze nam destijds de winkel over van Kees Neele, beter bekend als ‘Kees van de Sjap.’ Op haar site kun je lezen waar deze bijnaam vandaan komt. Heel interessant. Het assortiment wat wordt aangeboden is zeer breed, van kinderkleding tot cadeauartikelen én van snoepgoed tot kleding- en schoenreparatie. Esmée runt de winkel helemaal alleen, behalve op zaterdag want dan krijgt ze ondersteuning van de jongste bediende, één van haar kinderen.

Na 17 jaar woonachtig te zijn geweest in het verre Singapore, verruilden Esmée en haar man Kees in 2018 de drukte van die stad voor de rust van zijn geboortedorp. Om dichtbij te zijn voor haar kinderen en om extra snel te kunnen integreren, namen ze de winkel van Kees Neele over die vlak daarvoor had aangegeven te willen gaan stoppen. Naast dat Sint Philipsland een mooie supermarkt en restaurant rijk is, hoeven inwoners voor heel veel andere zaken dus eigenlijk ook niet van het dorp af. “Door het brede aanbod willen we er zijn voor jongeren en voor ouderen”, aldus Esmée. Haar klanten komen dan ook met name uit Sint Philipsland en Anna Jacobapolder. Andere inwoners van Tholen komen ook regelmatig binnen als ze op familiebezoek zijn.

Moderne uitgave van de Winkel van Sinkel

 ‘In de Winkel van Sinkel is alles te koop …………….’ zo voelt het als je het verhaal leest van deze onderneemster. De producten en diensten van de Sjap vullen elkaar heel goed aan. Dat komt ook omdat er behoefte is bij de inwoners en men zodoende helemaal niet de brug over hoeft om elders inkopen te doen. “Wij proberen in onze winkel zoveel mogelijk verschillende spullen te verkopen zodat mensen voor allerlei zaken bij ons terecht kunnen. Denk aan cadeautjes, speelgoed, fournituren of babykleertjes van Feetje. We hebben ook kleding voor volwassenen in ons assortiment, zoals Brams Paris spijkerbroeken voor mannen, ondergoed en panty’s van het merk Marianne. Daarnaast brei- en haakkatoen van Durable. We verkopen de lekkerste pindakaas van Nederland van het merk De Pindakaaswinkel. Kinderen kunnen bij ons terecht voor heerlijk snoepjes.” Maar De Sjap gaat ook met haar tijd mee want ze is tevens een service & pakketpunt voor DHL, DPD en UPS. Naast reparatie van kleding en schoenen kun je ook je naaimachine inleveren voor een onderhoudsbeurt of reparatie. En tot slot is het ook handig om te weten dat deze veelzijdige winkel tevens een stomerijservice heeft.

Kom, nu het weer mag, toch gezellig naar de winkel

De afgelopen tijd is er veel via internet besteld. Dat is gemakkelijk, echter er gaat toch niets boven een bezoekje aan de winkel. Dat kreeg Marlies de laatste tijd heel veel te horen van haar klanten die weer mochten komen shoppen. “Ik heb tijd en aandacht voor de klant en je kunt bij mij op je gemak spullen uitzoeken en passen. Winkels in het algemeen zorgen niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor de leefbaarheid in de kernen. Het is al met al fijn dat bepaalde diensten en producten ook in een kern als Sint Philipsland te verkrijgen zijn en inwoners niet overal ver voor hoeven te rijden. Als je het daar mee eens bent dan koop je vast lokaal”, is de stellige overtuiging van Esmée Reijngoudt.

 

De Sjap
Voorstraat 40
4675 CB Sint Philipsland
06-36030368
info@desjap.nl
www.desjap.nl

Bekijk de Facebookpagina

Back To Top