skip to Main Content
Speeltuin-Vrij-en-Blij (1)

Speeltuin vrij en blij

Kom eens langs!

Speeltuinvereniging Vrij en Blij in Sint-Annaland opende op 24 augustus 1960 haar poorten. De oprichters waren: De heren A. Rijnberg, C. den Braber, C. van Winkelen, J.C. van Vossen, L. Hage en de dames L. Quist, C. Moerland-van Poortvliet en A. van Vossen-Rijnberg.

De eerste vestiging van de speeltuin was de gedempte haven waar nu het parkeerterrein van de supermarkt Jumbo is. In 1965 verhuisde de speeltuin naar het ‘Tonhuis’, nu staat daar de showroom van een garagebedrijf. In 1966 moest de speeltuin verhuizen naar de Hoenderweg waar nu De Annawas gevestigd is. Wat verhuizingen betreft bleef het toen rustig tot 1980. In 1980 moest de speeltuin verhuizen naar de Schoolstraat. Dat was een prima locatie, maar met de komst van de brede school moest de speeltuin in 2008 verplaatst worden naar een ander gedeelte van de Schoolstraat, nummer 17.

Speeltuinvereniging Vrij en Blij zet zich dus al bijna 59 jaar in voor lekker buiten spelen in een veilige omgeving, de laatste jaren in het centrum van het dorp Sint-Annaland. Dankzij alle vrijwilligers en de betrokkenheid van de ruim 750 leden kan iedereen van jong tot oud genieten van de goede sfeer in de speeltuin. Kom snel eens langs!

Uitgelichte bedrijven

Back To Top