Ga naar hoofdinhoud

Stads- en dorpswandelingen met een gids

De gemeente Tholen is rijk aan historie en cultuur. Er zijn drie stads- en dorpswandelingen die bezoekers en inwoners de kans geven om die betreffende kern te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Een enthousiaste en lokaal gewortelde gids helpt daarbij.

Een vreemde straatnaam, een eeuwenoude boom en bijzondere benamingen van monumenten zijn zomaar wat voorbeelden die voorbij komen tijdens een wandeling. Dankzij de gids ga je een kern als Tholen-stad, Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland veel beter leren kennen en voortaan vanuit een andere bril bekijken. Natuurlijk wordt ook stilgestaan bij monumenentale of bijzondere gebouwen en komt de geschiedenis van een stad of dorp dankzij de gids nog meer tot leven.

Een stadswandeling door de historische binnenstad Tholen neemt je mee door zijn idyllisch centrum met sfeervolle smalle straatjes waar je heerlijk kunt slenteren. In Sint-Annaland kun je bijvoorbeeld genieten van de oudste molen van Zeeland en de levendigheid in deze kern. Wat Sint-Maartensdijk zo bijzonder maakt heeft alles te maken met ons Koningshuis en dat wordt extra tastbaar bij het zien van het verdwenen kasteel.

Back To Top