Ga naar hoofdinhoud

Gewoon goed wonen in Smerdiek-West

Smerdiek-West is een sympathieke wijk in het westen van Sint-Maartensdijk. Een wijk waar het gewoon goed wonen is. Want hier groeten de mensen elkaar nog op straat en vragen je buren hoe het met je gaat. En als je naar de Spar of de Lidl wandelt voor je boodschappen, ontmoet je altijd wel iemand. De kinderen kunnen lopend naar de nieuwe Brede School. Ook het zorgcentrum Maartenshof, het dorpshuis en het zwembad zijn altijd in de buurt.

De woningen

Wat je woonwens ook is, je vindt het in Smerdiek-West. Hier maken oude huurwoningen plaats voor moderne en energiezuinige nieuwbouw. Er komen koop- en huurwoningen, geschikt voor gezinnen, starters en senioren, rijwoningen en appartementen.

Aan de Jacoba van Beierenstraat ontwikkelt woningcorporatie Stadlander 15 nieuwe woningen. Stadlander bouwt 7 Nul-op-de-Meter woningen voor de sociale huur. De overige 8 woningen (4 levensloopbestendige woningen en 4 eengezinswoningen) zijn bedoeld voor de koopsector.

Na de zomer van 2022 is ook een start gemaakt met de bouw van twee appartementengebouwen aan de Bloemenlaan. Het gaat om 13 koopwoningen en 20 huurwoningen. De bouw vordert gestaag. Voor kerst 2023 worden de koopwoningen opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Begin 2024 ontvangen de huurders de sleutel van hun nieuwe appartement.

Interesse?

Op zoek naar een koopwoning in Smerdiek-West? Daarvoor kun je terecht bij Bouwgroep De Nijs-Soffers. Liever een huurwoning? Vul dan onderstaand contactformulier in en Stadlander neemt zo snel mogelijk contact met je op. Meer informatie vind je bij Stadlander.

  Park

  In het hart van Smerdiek-West wordt een nieuw park aangelegd. De inrichting hiervan staat nog niet vast, maar denk aan rustpunten en een jeu-de-boules baan.

  Brede school

  Sint-Maartensdijk krijgt een Brede School. In dit duurzame gebouw vinden straks de christelijke Juliana van Stolbergschool en openbare basisschool De Rieburch onderdak. Ook Zo Kinderopvang, de GGD en de bibliotheek verhuizen mee naar de nieuwbouw in Smerdiek-West.

  Meer weten wat Sint-Maartendijk heeft te bieden?

  Leer Sint-Maartendijk kennen en lees alles over de geschiedenis, DNA en overige bijzonderheden.

  Ik kies voor Smerdiek…

  In de serie ‘Ik kies voor Smerdiek…’ vertellen bewoners over hun keuze voor Smerdiek. Want of zij hier nu geboren zijn of naartoe verhuisden, ooit hebben zij allemaal de keuze gemaakt om hier te komen of te blijven wonen. Deze verhalen delen we graag. Zo laten we met zijn allen zien waarom het hier gewoon goed wonen is.

  ‘Ik zeg iedereen gedag, ook de mensen die ik niet ken’

  Tonny-Breure-de Wilde is gehecht aan Smerdiek

  Ze is geboren en getogen in Sint-Maartensdijk en is er altijd blijven wonen. Tonny Breure-de Wilde (80) kent veel mensen in het dorp en velen kennen haar. “Laatst liep ik een rondje en toen heb ik zeven verschillende mensen gesproken”, lacht ze.

  Lees het hele verhaal van Tonny
  Back To Top