Ga naar hoofdinhoud

Wandelen en fietsen in Zeeland

Toeristische informatieborden op Tholen

Op woensdag 18 juli 2018 werd het eerste toeristische informatiebord onthuld. Dit bord geeft informatie over de V1 die op 3 maart 1945 in Poortvliet is neergekomen. Hierbij waren vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Wethouder Hommel heeft in Poortvliet, in bijzijn van nabestaanden van de slachtoffers, het bord gepresenteerd.

Meerdere keren heeft de gemeente een verzoek ontvangen om middels een monument of zoiets dergelijks aandacht te besteden aan de vier slachtoffers die toen in 1945 zijn gevallen. Nu is het dan zo ver dat er middels een bord informatie wordt gegeven over deze bijzondere treurige gebeurtenis tijdens de tweede wereldoorlog.

(Tekst gaat door onder deze foto’s)

toeristische informatieborden
Toeristische Informatieborden
Toeristische Informatieborden

Fietsen en wandelen in Zeeland

Poortvliet is één van de 22 locaties in de gemeente Tholen waar deze informatieborden zijn geplaatst. Op deze manier wil de gemeente Tholen meer bekendheid geven aan unieke of bijzondere plekjes en bezoekers en inwoners informeren over de cultuurhistorie van Tholen. Wist u dat veel toeristen graag willen wandelen in Zeeland en informatie willen over de locatie? De borden zijn geplaatst langs populairste fiets- en wandelroutes van Zeeland op Tholen, zodat bezoekers tijdens het fietsen of wandelen meer te weten kunnen komen over deze omgevingen. De borden geven informatie over onder andere de vliedberg in Westkerke, de haven van Tholen en de bunkers in Stavenisse.  Op deze manier worden onzichtbare plekjes zichtbaar gemaakt en vertellen we de historie en authentieke verhalen van Tholen.

Samenwerking met Stichting Tholen Beter Bekend

 

Het project vloeit voort uit het Toeristisch Ontwikkelingsplan Tholen en is opgepakt in samenwerking met de Stichting Tholen Beter Bekend. Vanuit een werkgroep, bestaande uit organisaties als o.a. Heemkundekring Tholen en Stichting Tholen Sterk,  is gewerkt aan de totstandkoming van de borden. De borden zijn opgemaakt in de nieuwe huisstijl van de Stichting Tholen Beter Bekend en voorzien van logo en slogan “Tholen, zo dichtbij is Zeeland”. Op de borden zijn ook QR-codes vermeld die verwijzen naar de Engelse vertaling van de teksten op de website www.eilandtholen.nl.

Back To Top