Ga naar hoofdinhoud

Fietsroute: Fietsen door polders op Tholen (29,18 km)

Tholen is een voormalig eiland aan de Oosterschelde. Dit onbekende fietspareltje is het ontdekken waard. Je vindt er bijvoorbeeld het historische stadje Tholen!

Scherpenissepolder
De route start aan de rand van de Scherpenissepolder. Je fietst hier langs een ongerept en vogelrijk natuurgebied dat bestaat uit zilte gronden. Rechts ligt de Oosterschelde: klim de dijk even op om van een mooi vergezicht over het water te genieten, terwijl je geniet van de frisse lucht. Bij knooppunt 40 ligt links van de weg een vogelrijk natuurgebied met zilte en zoete graslanden: de Schakerloopolder.

Historisch Tholen
Tholen is een stadje met een historisch centrum dat nog grotendeels omringd is met wallen en vesten. Je treft hier vele monumenten aan, zoals de prachtige zestiende-eeuwse Onze Lieve Vrouwekerk. Bij het gezellige Brasserie Kaeswienkeltje kun je even neerstrijken voor een overheerlijke lunch. Ook kun je hier een paar lekkere kaasjes inslaan. Over autoluwe weggetjes rij je door de weidse en stille polders naar het eindpunt. Wat is het hier heerlijk fietsen!

De route

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Back To Top