Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feurich-vleugelconcert met Ramon van Engelenhoven

28 januari - 20:15 - 21:15

Zaterdag 28 januari zal bij het Avondconcert in het Oude Stadhuis te Tholen, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, één van de aldaar aanwezige fraaie historische toetsinstrumenten worden bespeeld.

De jonge getalenteerde pianist Ramon van Engelenhoven zal in zijn programma aansluiten bij de vleugel die permanent in de Vierschaar van het Oude Stadhuis staat opgesteld. Op dit instrument, gebouwd door Feurich in 1908 te Leipzig, speelt hij repertoire van laat-Romantiek tot modernen. Composities van Franz Liszt (Deux Légendes), van Claude Debussy (Prélude à l’après-midi d’un faune), van Sergei Prokofiev (piano sonate nr. 8), en Ramin Amin Tafreshi (Prelude for piano). Daarmee zal de kleurenrijkdom van deze vleugel de luisteraars aangenaam verrassen. Het concert zoals in Tholen geprogrammeerd zal Ramon van Engelenhoven tevens op 1 februari uitvoeren in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Ramon van Engelenhoven (1995) studeerde bij Frank Peters en sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een ’10’). Ook volgde hij lessen bij Jan Wijn en Naum Grubert.

Hij werd geselecteerd voor de Dutch Classical Talent Tour 2019 – 2020 en toerde langs twaalf zalen in het land. Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen. In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 in Sint Petersburg gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in het Vijfde Pianoconcert van Prokofjev. In 2018 nam hij een alom geprezen CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Kortom, Ramon van Engelenhoven behoort tot de allergrootste jonge pianisten in Nederland!

Aanvang: 20.15 uur

Entree: €15

Reserveren: info@keldermansconcerten.nl

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
20:15 - 21:15
Site:
https://www.keldermansconcerten.nl/

Locatie

Hoogstraat 12, 4691CB Tholen
Hoogstraat 12
Tholen, Zeeland 4691CB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Anthonie Keldermans Concerten
Telefoon:
0642441662
E-mail:
info@keldermansconcerten.nl

Overige informatie

Uw naam
Jan de Viet
Kosten evenement
€15,00
Back To Top