Oosterschelde

Wondere onderwaterwereld

 

U kunt de Oosterschelde moeilijk vergelijken met de Rode zee, maar het is zeker de moeite waard om hier je hoofd onder water te steken!

 

Er zijn zelfs duikers die na het afschuimen van de wereldwateren zeggen dat het nergens mooier is dan in de Oosterschelde vanwege de enorme diversiteit aan flora en fauna die er te ontdekken valt.

 

De Oosterschelde vormt een thuis voor meer dan 250 dierensoorten, en door het schommelen van tempratuur van -2 tot + 24 graden zijn er onderwater seizoenen gevormd.

 

Naargelang het jaargetijde vind je in de Oosterschelde verschillende dieren terug welke zich ook verschillend gedragen naargelang het seizoen.

 

Zo vind je enkel in Mei-Juni parende sepia ’s, terwijl de snotdolf paart in April-Mei. Elk dier heeft zijn seizoen, samenhangend met de watertempraturen.

 

De Oosterschelde is voor veel dieren de broed- en kraamkamer voor het leven in de Noordzee. Dat is de rede dat men de Oosterschelde tot Nationaal park heeft uitgeroepen.

 

Het water bied een thuishaven voor b.v. zeebaars, harder, tong, schar, tarbot, griet, paling, puitaal, boetervis, grondel, lipvis, zeenaalden, zeepaardjes, zee donderpadden, sepia, snotdolf, zeehonden, bruinvissen, te veel om op te noemen.

 

Kijk voor meer informatie over sportduiken in de Oosterschelde op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB): www.onderwatersport.org

 

Veel informatie en foto's van waarnemingen in de Oosterschelde vind je op de website van Stichting Anemoon, organisatie voor onderzoek in het mariene milieu: www.anemoon.org

 

Ook de stroomatlas en de getijdentabel (zie www.getij.nl ) zijn erg nuttig.

Oosterschelde

Natuur

Bijna nergens vind je zoveel mogelijkheden om van het water te genieten ...

Waar vind je zo'n grote verscheidenheid aan natuur als op het eiland Tholen? ...

Vele trouwe gasten gingen u al voor, maar ook u zult gastvrij ontvangen worden...

Bekijk de city specail over het eiland Tholen ....

Doen & Zien

Evenementen

Duiken